Νικόλαος Λαμπρογεώργος

Client Executive, Public Sector, CISCO HELLAS S.A. Διευθυντής Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων (DT&S), Θεσσαλονίκη.

Email: nikos@dts-center.gr, nlambrog@cisco.com

Ο Νικόλαος Λαμπρογεώργος, γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1969. Είναι Μηχανικός Πληφορικής και έχει λάβει πτυχίο Bachelor of Science (B.Sc.) (1990) και Master of Science (M.Sc.) (1993), στην Επιστήμη Υπολογιστών, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Τον Νοέμβριο του 1999, ο κ. Λαμπρογεώργος αποδέχτηκε τη θέση του Μηχανικού Συστημάτων (Systems Engineer) στη Cisco Systems Hellas S.A., ως υπεύθυνος για την υποστήριξη πωλήσεων σε πελάτες και συνεργάτες της Cisco, τον σχεδιασμό λύσεων δικτύων, την παροχή ενημερώσεων σε νέες τεχνολογίες και προϊόντα και τη δημοσίευση άρθρων σχετικά με την Τεχνολογία Δικτύων . Τον Οκτώβριο του 2002, μετακόμισε στο Τμήμα Πωλήσεων της Cisco Systems, ως Account Manager, με αποστολή την υποστήριξη μεγάλων πελατών. Τον Απρίλιο του 2015 ανέλαβε την ευθύνη πωλήσεων στο Δημόσιο Τομέα της Κύπρου και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους προήχθη σε Senior Account Manager. Από τον Ιούνιο του 2020 είναι Διευθυντής του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη. Τον Αύγουστο του 2021 προήχθη σε Client Executive, υπεύθυνος για την ομάδα του Δημόσιου Τομέα της Cisco Greece, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη υλοποίησης και υποστήριξης του προγράμματος Επιτάχυνσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού (Country Digital Accelaration – CDA) για την Ελλάδα.

Ο κ. Λαμπρογεώργος, έχει εργαστεί με επιτυχία σε σημαντικά έργα Δικτύων, στο σχεδιασμό και ανάπτυξη, όπως τα Sizefxis, Sizefxis II, TAXISnet, NetVIS του Υπουργείου Εξωτερικών, έργα στον τομέα της Υγείας (ΕΚΕΠΥ, Έξυπνα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Σύρου, στο έργο της Τηλεϊατρικής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της επέκτασής του για όλη την Ελλάδα κ.λπ.), σε έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Έξυπνων πόλεων, στον χώρο της Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμια), καθώς και στο Δίκτυο Δεδομένων των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στη Fraport, για επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΣΦΑ, ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ΕΥΔΑΠ) και πολλά άλλα.

Οι πρόσφατες προτεραιότητες του αφορούν στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2021-2027) και τις πρωτοβουλίες για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης (Recovery and Resilience Facilities – RRF), στην προώθηση λύσεων της Cisco για το Δημόσιο Τομέα και Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, Μεταφορές και άλλα.

Τον Ιούνιο του 2020 η Cisco ίδρυσε το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη, υπό την επίβλεψη του, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθυντή του κέντρου. Οι κύριες δραστηριότητες είναι ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός, η Καινοτομία και η προώθηση Ψηφιακών Δεξιοτήτων, στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πριν από την Cisco Hellas είχε εργαστεί στην ΙΒΜ και στον Όμιλο Βασιλάκη, Technocar.