Ομιλητές ’23

Σεβασμιώτατος κ.κ. Συμεών Μητροπολίτης, ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών γεννήθηκε στις 9 Μαιου 1977, κατάγεται εκ πατρός από οικογένεια Μακεδονομάχων από τα Ασπρόγεια Φλώρινας και μεγάλωσε στην Καστοριά.

Είναι πτυχιούχος Νομικής και Θεολογίας του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο εκκλησιαστικό δίκαιο, στον τομέα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου.

Κατέχει πτυχία αγγλικής και γερμανικής γλώσσας, το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Κατάρτισης ECDL, τιμητικά διπλώματα στην βυζαντινή και εκκλησιαστική μουσική και βεβαιώσεις συμμετοχής σε πιστοποιημένα σεμινάρια και επιμορφώσεις.

Από το 2001 έως το 2019 υπηρέτησε ως μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Καστοριάς, στην Αθήνα ως εφημέριος στον Ι.Ν. Αγ. Φανουρίου Ιλίου και στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδος οδού Φιλελλήνων, ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ως Πρωτοσύγκελλος και Γενικός Διευθυντής των Υπηρεσιών και Ιδρυμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξελέγη στις 7 Φεβρουαρίου 2018 Επίσκοπος Θεσπιών και στις 11 Οκτωβρίου 2019, Μητροπολίτης Φθιώτιδος και ενθρονίστηκε στην Λαμία στις 16 Νοεμβρίου 2019.

Προεδρεύει στο Ίδρυμα Προστασίας Μητρικών Έργων “Βαφειαδάκη”, είναι Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού “Εκκλησιαστική Μέριμνα”, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας και Εκπρόσωπος Τύπου της Δ.Ι.Σ. την τρέχουσα περίοδο.

Ως Μητροπολίτης Φθιώτιδος επιτελεί ένα πολυσχιδές πνευματικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικοπρονοιακό έργο περιοδεύοντας αδιάκοπα σε όλη την ΦΘιώτιδα.

Χρήστος Σταϊκούρας

Υπουργός, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007, του 2009, του 2012 (Μάιος και Ιούνιος), του 2015 (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο) και του Ιουλίου του 2019.

Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ήταν Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ.

Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Από τον Φεβρουάριο 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2019 ήταν Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ. Από τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών.

Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων MBA από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Imperial College) και Διδάκτορας στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική (PhD in Banking and Finance) του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου (City University).

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Διετέλεσε μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2004-2007), Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2006-2018) και επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Αθηνών, City και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 ερευνητικές εργασίες σε διακεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Στο έργο του έχουν αναφερθεί επιστήμονες σε πάνω από 2.600 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά.
Έχει εργαστεί στην Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας και στον τραπεζικό Όμιλο Eurobank.

Γιάννης Οικονόμου

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Φθιώτιδας, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στην Λαμία της Φθιώτιδας τον Σεπτέμβριο του 1973. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα του τμήματος Φυτικής Παραγωγής. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου  σπουδών στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εργάζεται ως Γεωπόνος και δραστηριοποιείται στην εμπορία και παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Στις εθνικές εκλογές του 2019 εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ), καθώς από τον Ιανουάριο του 2021 έως και τον Αύγουστο του ίδιου έτους διετέλεσε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιος για θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Ο Γιάννης Οικονόμου από τον Αύγουστο του 2021 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Παράλληλα κατά το παρελθόν είχε διατελέσει σε διάφορες θέσεις ευθύνες.  Συγκεκριμένα, έχει διατελέσει μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Από το 2013 έως το 2015 ήταν Επικεφαλής της εταιρείας Οδικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.). Επιπλέον, από το 2006 έως το 2009 ήταν Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή. Έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, από το 2017 έως το 2019, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ,  από 2016 έως το 2017, Προέδρος της ΟΝΝΕΔ, από  το 1998 έως 2001 και Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ,  από το 1995 έως το 1998.

Μιλάει Αγγλικά.

Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά και έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη.

 

Λίνα Γ. Μενδώνη

Υπουργός, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Η Λίνα Γ. Μενδώνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Αρσακείου Ψυχικού και πτυχιούχος των Τμημάτων Κλασικής Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1988 αναγορεύθηκε με άριστα διδάκτωρ Αρχαιολογίας του ιδίου Πανεπιστημίου. Το 1987, παρακολούθησε ως υπότροφος του C.N.R.S. προδιδακτορικό κύκλο σπουδών στη Maison de l’Orient, στην Λυών. Το 1988, παρακολούθησε κύκλο μεταδιδακτορικών σεμιναρίων σε θέματα αρχαίας ελληνικής ονομαστικής στην Οξφόρδη με υποτροφία της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής της Αθήνας.

Το 1989 εντάχθηκε στο ερευνητικό δυναμικό του Κέντρου Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, στο οποίο υπηρετεί μέχρι σήμερα σε θέση Κυρίου Ερευνητή.

Είναι μέλος πολλών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών οργανισμών, εταιρειών και ενώσεων. Διατελεί επικεφαλής και μέλος σε επιστημονικές ομάδες ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων.

Πεδία των επιστημονικών της ενδιαφερόντων είναι η αρχαία ελληνική επιγραφική, η ιστορία και η τοπογραφία, η μελέτη του τοπίου ως πολιτιστικού αγαθού, η προστασία, ανάδειξη και διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος, η θεωρία και η πολιτική του Πολιτισμού.

Συγγραφέας μονογραφιών και μεγάλου αριθμού άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και συλλογικούς τόμους. Συνεκδότρια πέντε συλλογικών τόμων.

Διετέλεσε Ειδική Επιστημονική Σύμβουλος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, απο το 1994 έως 1997, και στο Υπουργείο Αιγαίου, από το 1997 έως το 1999.

Από τον Μάρτιο 1999 έως τον Μάρτιο 2004 υπηρέτησε ως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού. Από το Νοέμβριο 2009 έως τον Ιανουάριο 2015, υπηρέτησε ως Γενική Γραμματέας των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού και Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή Παναγιώτη Δουκέλλη. Ο γιος τους, Νικόλας Δουκέλλης, είναι νομικός με εξειδίκευση στο οικονομικό έγκλημα.

Έχει τιμηθεί:

 • Για την συμβολή της στις πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδος και Ιταλίας, από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας με το παράσημο Commendatore (II Clase), Ordine della Stella della Solidarietà Italiana (2003).
 • Για την διαρκή στήριξη και βοήθειά της στον θρόνο του Αγίου Μάρκου, από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας με το οφφίκιο της Αρχόντισσας Θησαυροφύλακος (2014).
 • Για την συμβολή της στην προστασία του πολιτιστικού αποθέματος της Μονής του Σινά, από τον Αρχιεπίσκοπο Σιναίου με το παράσημο του τάγματος της Αγίας Αικατερίνης (2010).
 • Για την συμβολή της στην προστασία του πολιτιστικού αποθέματος της Μεσσηνίας, από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας με τον μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητροπόλεως (2016).

Βασίλειος Κικίλιας *

* Έχει προσκληθεί στο Συνέδριο – – – Αναμένεται οριστική επιβεβαίωση – – –
Υπουργός, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:Αθήνα, 1974
Οικογενειακή Κατάσταση:Έγγαμος
Επάγγελμα: Ορθοπεδικός Χειρουργός

Σπουδές:
• Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (2002).
• Μάστερ από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Διοίκησης & Οργάνωσης Μονάδων Υγείας (2008).
• Αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2011).

Ξένες γλώσσες: Αγγλική & Γαλλική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη Βουλευτής Α’ Αθηνών στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Επανεξελέγη στις 17 Ιουνίου 2012.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

• Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων (2006).
• Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων (2007-2011).
• Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (από το 2007).
• Υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ περιφέρεια Αθηνών (2009).
• Επικεφαλής της Γραμματείας Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας (2010).
• Υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής (το 2010, με ποσοστό 47,5%).
• Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφέρειας Αττικής (από το 2011).
• Διετέλεσε Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.
• Καλαθοσφαιριστής στον Πανιώνιο, στην ΑΕΚ και στις Εθνικές ομάδες (1990-2004).
• 10 Ιουνίου 2014 Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
• Φεβρουάριος 2016 :Ειδικός Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής ΝΔ.
• Νοέμβριος 2016: Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ.
• Οκτώβριος 2017: Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας ΝΔ.
• Ιούλιος 2019: Υπουργός Υγείας.

Γιάννης Τσακίρης

Υφυπουργός, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.

Κατέχει πτυχίο Μηχανικού Μεταλλείων – Μεταλλουργών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Imperial College του Λονδίνου.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1995 στην εταιρεία ΑΕΕ Αργυρομεταλευμάτων & Βαρυτίνης. Την περίοδο 2000-2006 ήταν εταίρος της Vectis Capital, ενώ το 2006 εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, του ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, όπου και κατείχε τη θέση του principal για τις αναπτυσσόμενες αγορές κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια ήταν επικεφαλής Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, καθώς και της Μονάδας Ειδικών Προγραμμάτων χρηματοδοτήσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω χρηματοδοτικών προϊόντων.

Μέχρι την ανάληψη των σημερινών καθηκόντων του, ήταν προϊστάμενος του τμήματος για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τις χώρες γειτονίας της Ε.Ε. στη διεύθυνση του Mandate Management, στον τομέα  του Εquity.

Έχει μεγάλη εμπειρία στα κεντρικά χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως και στα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία. Δίδαξε στο κρατικό Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου, στα μεταπτυχιακά προγράμματα και πάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας και επιχειρηματικών συμμετοχών.

Φάνης Σπανός

Περιφερειάρχης, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ο Φάνης Σπανός γεννήθηκε το 1984 στη Χαλκίδα και είναι ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με ειδίκευση στα Υδραυλικά Έργα.

Έχοντας ήδη μπει στην αγορά εργασίας, απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Professional MBA) στο ALBA Graduate Business School και στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές (ΜΑ) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει επίσης αποκτήσει τίτλο Executive Certificate από το Harvard Kennedy School στο πεδίο της Δημόσιας Πολιτικής (Public Policy) και τέλος ομιλεί την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.

Έχει εργαστεί από το 2008 στην οικογενειακή επιχείρηση οικοδομικών έργων και έτοιμου σκυροδέματος αρχικά ως μηχανικός και στη συνέχεια ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Το 2010 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων, όπου υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολεοδομίας και Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων.

Ακόμη, έχει διατελέσει Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ΔΑΕΠΕΧ Α.Ε. και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τον Μάιο του 2014 εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Εύβοιας με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, ενώ 5 χρόνια αργότερα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές τον Ιούνιου του 2019 εξελέγη Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα, είναι μέλος στο ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών της Ένωσης.

Γονείς του είναι ο Χρήστος Σπανός και η Λία Βασιλείου.Με τη σύζυγό του Μαρία Αναστασίου, εκπαιδευτικό, έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Ευθύμιος Καραΐσκος

Δήμαρχος, ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ.

Γεννήθηκε το 1963 στο Βαθύκοιλο Φθιώτιδας. Γονείς του είναι ο Κωνσταντίνος και η Αφροδίτη Καραΐσκου. Είναι παντρεμένος με την Αρτεμησία Φωτεινού, με την οποία έχουν αποκτήσει δυο κόρες. Την Αφροδίτη και τη Μαρία.
Φοίτησε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Πελασγίας, από όπου και αποφοίτησε το έτος 1979 και στη συνέχεια σπούδασε Δικηγόρος στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Σώμα Τεθωρακισμένων ως δόκιμος Αξιωματικός και Ανθυπίλαρχος. Απέκτησε τη δικηγορική ιδιότητα και διορίστηκε δικηγόρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Λαμίας το έτος 1987, προήχθη σε δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω και άσκησε το λειτούργημα του δικηγόρου μέχρι 31/08/2019, με εξειδίκευση στα θέματα Δημοσίου Δικαίου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ ήταν και ενεργό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων και της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων.

Από το 2004, διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδας και στη συνέχεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Χειρίστηκε τα σοβαρότερα νομικά ζητήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε επιτροπές νομικών για την αντιμετώπιση θεμάτων του «Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης» και του «Καλλικράτη».

Διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας από 01/09/2014 έως 31/08/ 2019.
Στις εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019, εξελέγη Δήμαρχος Λαμιέων, θέση που υπηρετεί από το Σεπτέμβρη του 2019.

Με την ιδιότητα του Δημάρχου Λαμιέων είναι Πρόεδρος στα ακόλουθα Νομικά Πρόσωπα και Επιτροπές:
• Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Λαμιέων
• Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Λαμιέων
• του Δ.Σ. της «Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Λαμιέων»
• του Δ.Σ. του «Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ρούμελης»
• του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΜΦΙΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.» και
• του Δ.Σ. του «ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας»

Γεώργιος Κοτρωνιάς

Βουλευτής Φθιώτιδος, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Γεννήθηκε στη Λαμία. Πολιτικός & Τοπογράφος Μηχανικός. Ολοκλήρωσε αριστούχος το πρακτικό τμήμα του πρώτου Γυμνασίου αρρένων Λαμίας. Είναι Διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός και τοπογράφος μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ξένες γλώσσες: Γαλλικά, Αγγλικά.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες:
Εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουλίου του 2019.
Μέλος των Επιτροπών: Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης ,Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 1982 1986 1990 και νομαρχιακός σύμβουλος στις εκλογές του 1994.
Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου εφέδρων αξιωματικών νομού Φθιώτιδας.
Εξελέγη επί τέσσερις τετραετίες συνεχώς Δήμαρχος Λαμίας, στις εκλογές του 1998 του 2002 του 2006 και του 2010.
Εξελέγη τέσσερις φορές στην κεντρική ένωση δήμων Ελλάδος και αυτή τη στιγμή συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της κεντρικής ένωσης δήμων Ελλάδος.
Διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της κεντρικής ένωσης δήμων Ελλάδος από το 2007 μέχρι το 2014 και αντιπρόεδρος από το 2014 μέχρι και σήμερα.
Είναι ο εμπνευστής του προγράμματος « εξοικονομώ», κατασκεύασε ως δήμαρχος το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο δημόσιο κτίριο με χρήση της αβαθούς γεωθερμίας.
Κατασκεύασε το καινοτομικό μουσείο Θερμοπυλών και τον νέο τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης της πόλης της Λαμίας που εξασφαλίζει νερό για τα επόμενα 70 χρόνια.
Ως δήμαρχος πήρε για λογαριασμό της Λαμίας το πρώτο βραβείο ανάπλασης της ιστορικής περιοχής του Αφανού στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Europan.
Διετέλεσε μέλος του Κονγκρέσου των δημάρχων της Ευρώπης από το 2007 μέχρι το 2010.
Είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης (CMR) από το 2007 μέχρι σήμερα.
Έχει τρεις πανελλήνιες διακρίσεις στη φωτογραφία.
Είναι μέλος του συλλόγου καλλιτεχνών εικαστικών κεντρικής Ελλάδας.
Είναι μουσικός και όταν βρίσκει ελεύθερο χρόνο ασχολείται με το τένις και την ιστιοπλοΐα.

Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος.

Ελένη Μακρή – Θεοδώρου

Βουλευτής Φθιώτιδας, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1966. Οικογενειακή Κατάσταση: Είναι παντρεμένη με τον Μάριο Θεοδώρου και μητέρα δύο παιδιών, του Φάνη και του Βαγγέλη.

Επάγγελμα: Εκπαιδευτικός – Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

 

Σπουδές:

 • Διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στην Κοινωνική Ιστορία (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
 • Μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
 • Πτυχίο τμήματος Πολιτικών Επιστημών, Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών (Πάντειο Πανεπιστήμιο)
 • Πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
 • Μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο Διδασκαλείο

Ξένες γλώσσες: Γαλλική, Αγγλική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

 • 6/2012: Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα
  Μέλος των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων, Έρευνας & Τεχνολογίας, Οδικής Ασφάλειας, Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης
 • 1/2023: Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα
  Μέλος των Επιτροπών Παραγωγής & Εμπορίου, Έρευνας & Τεχνολογίας, Περιφερειών

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

 • Ορκίστηκε Βουλευτής Φθιώτιδας τον Ιανουάριο του 2023.
 • Διετέλεσε Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2015.
 • Το 2011 εκλέχτηκε περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
 • Το 2006 εκλέχτηκε νομαρχιακή σύμβουλος στο νομό Φθιώτιδας, όπου διετέλεσε Αντινομάρχης αρμόδια για θέματα Παιδείας και Πρόνοιας, Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Διοίκησης, Οικονομίας και Κοινωνικού τομέα, Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας και εκπρόσωπος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Στερεάς Ελλάδας.
 • Το 1999 εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Λειανοκλαδίου, όπου διετέλεσε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος της τοπικής ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Φθιώτιδας και εκπρόσωπος στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ).

Ιωάννης Σαρακιώτης

Βουλευτής Φθιώτιδος, ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, γεννήθηκε στη Λαμία και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών έχοντας ασκήσει μάχιμη δικηγορία έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015, όταν και εξελέγη για πρώτη φορά να εκπροσωπήσει τους πολίτες της Φθιώτιδας στη Βουλή των Ελλήνων.

Παράλληλα, διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στην «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία» από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Κατά το διάστημα της πρώτης κοινοβουλευτικής θητείας του (2015-2019) χρημάτισε Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων.

Στις 7 Ιουλίου 2019 επανεξελέγη στη θέση του Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών, Εξωτερικών και Άμυνας, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας & Τεχνολογίας και της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Τέλος, στις 9 Σεπτεμβρίου του 2020, με απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα ορίστηκε ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα & Τεχνολογία.

Νίκος Ορφανός

Τομεάρχης Πολιτισμού, ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Καλλιτεχνικός Διευθυντής, ΔHΠΕΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ.

Μεγάλωσε στο Ρέντη και κατάγεται από το Χουδέτσι Ηρακλείου και από τον άγιο Δημήτριο Ευρυτανίας και τη Λαμία.

Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Αθηνών και την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Θεάτρου Τέχνης-Καρόλου Κουν. Εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, την τηλεόραση & τον κινηματογράφο από το 1989. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις σε γυμνάσια, έχει διατελέσει επί διετία επιμορφωτής θεάτρου σε θεραπευτική κοινότητα και αυτόν τον καιρό ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στην Πολιτιστική Διαχείριση στο ΕΑΠ. Έχει σκηνοθετήσει και μεταφράσει έργα της νεοελληνικής και αγγλόφωνης δραματουργίας.

Είναι ιδρυτής της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Storyplay, η οποία σχεδιάζει πολυήμερα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και εφήβους, καθώς και πρωτότυπες εταιρικές εκδηλώσεις. Από το 2017 η Storyplay έχει συνεργαστεί αποκλειστικά με ιδιωτικές εταιρείες υλοποιώντας δράσεις για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί μικρού βεληνεκούς θεατρικές παραγωγές.

Είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου Διάζωμα, έχει αρθρογραφήσει σε site και έχει υπηρετήσει ως βουλευτής για 7 μήνες με το κόμμα Ποτάμι την Περιφέρεια της Β Πειραιά το 2015. Από το 2021 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης με έδρα τη Λαμία.

Το Νοέμβριο του 2022 ανέλαβε για δεύτερη φορά τον Τομέα Πολιτισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, ως Γραμματέας, θέση που κατείχε για μερικούς μήνες και το 2020.

Είναι παντρεμένος με την επικοινωνιολόγο Αντιγόνη Παφίλη και έχει έναν γιο.

Παναγιώτης Φώσκολος

Μέλος Δ.Σ. ΠΕΔ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γεννήθηκε το 1974. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Λαμίας. Πτυχιούχος  της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στην Πολιτική Δικονομία. Κάτοχος ανώτατων διπλωμάτων Αγγλικά και τα Γαλλικά και χρήσης Η/Υ. Υπηρέτησε τη θητεία του  στην Πολεμική Αεροπορία (111 ΠΜ).

Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και  ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2001.

 • Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών και της Ένωσης  Ποινικολόγων & μαχόμενων Δικηγόρων.
 • Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων  από το 2011 έως το 2014.
 • Από το το 2019 είναι Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαμιέων και σήμερα ασκεί τις αρμοδιότητες  της Διοίκησης, του Ανθρώπινου Δυναμικού,   των Οικονομικών, του Εσωτερικού Ελέγχου, του Εμπορίου – Επιχειρηματικότητας και της Δημοτικής Αστυνομίας.
 • Είναι Αντιπρόεδρος της  Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Λαμιέων και
  Μέλος του  Δ.Σ. του «Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ρούμελης».
 • Είναι μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας.
 • Πρόεδρος  της Επιτροπής Θεσμών της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας.
 • Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας.
 • Έχει διατελέσει Πρόεδρος Δ.Σ. του «ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964» και μέλος  Δ.Σ. του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας.

Γονείς του ο Γεώργιος Φώσκολος, Αντιπρόεδρος ΑΠ ε.τ. και η Ελένη Γιωτοπούλου. Είναι έγγαμος με την Νάνσυ Κατσιάνη, παιδίατρο και έχουν  δύο τέκνα.

Αθανάσιος Κυρίτσης

Πρόεδρος, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ.

Ο Αθανάσιος Κυρίτσης γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Το 1991 ίδρυσε την Αφοί Η. Κυρίτση με σκοπό την αντιπροσώπευση του ομίλου Hyundai και το 2004 η εταιρεία αναλαμβάνει και την αντιπροσώπευση της Kia Motors.

To 2001 δημιουργεί την εταιρεία ‘’Donum’’ που απευθύνεται στον οικιακό εξοπλισμό-διακόσμηση εκπροσωπώντας κορυφαίες φίρμες του χώρου.

Επιπλέον, είναι μέλος του ΔΣ της Αφοί Κυρίτση Λατομεία Α.Ε.Β.Ε. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.)

Είναι εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Διαχειριστικής (ΑΝ.ΔΙΑ) Στερεάς Ελλάδας, Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, μέλος ΔΣ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας Στερεάς Ελλάδας & της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας.

Γνωρίζει καλά τον χώρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τις διαδικασίες της αυτοδιοίκησης και της Διοίκησης. Γνωρίζει εφαρμογές της πληροφορικής συναφείς με το αντικείμενο υλοποίησης, τεκμηρίωσης έργων και προγραμμάτων.

Από το Δεκέμβριο του 2017 είναι Πρόεδρος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Χάρης Λαμπρόπουλος

Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων ΑΕ (ΕΑΤΕ, τ. ΤΑΝΕΟ).

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών της London School of Economics (Ph.D. econ. LSE). Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών Εκπαίδευσης και Ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Εκλεγμένο Μέλος ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) όπου και έχει συμμετάσχει ενεργά σε πλήθος δραστηριοτήτων του με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, του επιχειρείν και της ανάπτυξης των ανθρωπίνων πόρων. Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών & Μελετών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΙΕΜΕ-ΚΕΕΕ), Επικεφαλής Σύμβουλος της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ-ΕΒΕΑ), Γενικός Γραμματέας του ICC Hellas, Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Αττικής κ.ά.

Έχει διατελέσει Principal Consultant της Παγκόσμιας Τράπεζας (the World Bank), Σύμβουλος Υπουργών (Παιδείας, Τουρισμού και Υγείας), καθώς και ανώτατο στέλεχος (Πρόεδρος & CEO), μέλος ΔΣ και σύμβουλος σε διάφορες εταιρείες, funds και Οργανισμούς, στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε επίσημες αποστολές στο εξωτερικό καθώς και σε επιτροπές σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Τέλος, έχει λάβει διάφορες διακρίσεις και υποτροφίες, έχει πλούσιο εθελοντικό έργο και ενεργή συμμετοχή στα κοινά.

Αλεξάνδρα Τραγάκη

Καθηγήτρια Οικονομικής Δημογραφίας, Τμήμα Γεωγραφίας, ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

Η Καθηγήτρια Αλεξάνδρα Τραγάκη είναι κάτοχος πτυχίου Μαθηματικών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1992), DEA στην Οικονομική Δημογραφία από Institut d’Etudes Politiques de Paris (1993) και διδακτορικό (Doctorat) στην Οικονομική Δημογραφία από το Institut d’Etudes Politiques de Paris (1997).

Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Τμήμα Δημοσίων Οικονομικών στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), με ειδίκευση σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης (1998- 2000) και ως Σύμβουλος της Μονάδας Οικονομικής Έρευνας και Ανάλυσης στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας (2000-2002).

Έχει ερευνητική εμπειρία στις σχέσεις μεταξύ δημογραφικών μεταβολών και οικονομικών επιπτώσεων, σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης και οικονομικής πολιτικής, απασχόλησης και αγοράς εργασίας καθώς και διεθνούς μετανάστευσης. Ασχολείται ιδιαίτερα με τη δημογραφική γήρανση και τις πολιτικές διαχείρισής της.

Δημήτριος Πολίτης

Διευθύνων Σύμβουλος, Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.

Ο Δημήτρης Πολίτης είναι πτυχιούχος του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος και κατέχει MBA στο International Business & Export Management από το City University Business School στο Λονδίνο, καθώς και διάφορες επαγγελματικές πιστοποιήσεις. Από το 1993 κατέχει θέσεις ευθύνης σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην HSBC Bank PLC, αρχικά στην Αθήνα και μετέπειτα στο Λονδίνο, στον Τομέα του Investment Banking καλύπτοντας την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.

Επέστρεψε στην Αθήνα το 2001 ως επικεφαλής της γαλλικής Credit Commercial de France ενώ το 2003 επανήλθε στη HSBC Bank plc Ελλάδος ως Head of Corporate & Institutional Banking.

Από το 2012 έως τον Σεπτέμβριο 2020 εργάστηκε στη Credit Suisse AG με βάση την Ζυρίχη ως επικεφαλής του Τομέα Διαχείρισης Περιουσίας Ατόμων Ιδιαίτερα Υψηλής Οικονομικής Επιφάνειας (Wealth Management-UHNWI) για την Ελλάδα και Κύπρο, ενώ από τον Οκτώβριο 2020 ανέλαβε τον ίδιο ρόλο στην EFG Bank AG, με έδρα την Ζυρίχη.

Ο κ. Πολίτης έχει ιδιαίτερη εμπειρία στη προσέλκυση και διαχείριση επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας και στενές επαγγελματικές σχέσεις με διεθνείς θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Aπό τον Αύγουστο του 2021 είναι Διευθύνων Σύμβουλος στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου.

Κωνσταντίνος Ξιφαράς

Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΠΑ EΜΠΟΡΙΑΣ Α.Ε.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, με εξειδίκευση στην Επιχειρησιακή Έρευνα. Τον Σεπτέμβριο του 2019 ανέλαβε τη θέση του Δ/ντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ και υπό την καθοδήγησή του μετεξελίχθηκε σε μια σύγχρονη ολοκληρωμένη επιχείρηση ενέργειας με υψηλή καθετοποίηση, συμβάλλοντας στην ενεργειακή θωράκιση της χώρας.

Ο κ. Ξιφαράς είναι εκλεγμένος Aντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γραμματέας  της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ενέργειας (WEC), και συμμετέχει ως Εθνικός Εκπρόσωπος στο WEC. Επίσης είναι ένας από τους  18 Co-Chairs της  Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο και μέλος του Δ.Σ. Ευρωπαϊκού Οργανισμού για το φυσικό αέριο Eurogas.

Επιπροσθέτως, ο κ. Ξιφαράς διαθέτει πολυετή εμπειρία ως ερευνητής και Σύμβουλος Επιχειρήσεων και έχει υπηρετήσει σε ηγετικές θέσεις οργανισμών τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.  Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος στην Ηγεσία των Υπουργείων Ανάπτυξης (2005-2006) και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (2013).

Στο τέλος του ίδιου έτους ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) ΑΕ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του η εταιρεία ΔΕΣΦΑ ΑΕ παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της οικονομικής αποδοτικότητας, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την υλοποίηση μιας σειράς έργων για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου και της εγκατάστασης ΥΦΑ στη Ρεβυθούσα.

Σωτήριος Mπρέγιαννος

Δικηγόρος παρ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ. Ιδρυτής Εταίρος της δικηγορικής εταιρίας “Σ. Ν. Μπρέγιαννος – Γ. Ν. Μπρέγιαννος και Συνεργάτες ΑΕΔΕ”.

Σπουδές: Νομική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά

Συμμετοχές:

 • Μέλος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
 • Μέλος του Ελληνοαραβικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
 • Γενικός Γραμματέας του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Οικονομικής Συνεργασίας

Δραστηριότητες της δικηγορικής εταιρίας “ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΟΣ ΑΕΔΕ”:

Η δικηγορική εταιρία ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΟΣ ΑΕΔΕ στα 40 και πλέον χρόνια λειτουργίας της χειρίσθηκε σοβαρές δικαστικές υποθέσεις σε όλους τους τομείς του δικαίου και έχει συνδέσει το όνομά της με τις μεγαλύτερες δικαστικές υποθέσεις και με τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει κατά τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Η δικηγορική εταιρία ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΟΣ ΑΕΔΕ διατηρεί γραφεία στις Βρυξέλλες και στο Πεκίνο και συνεργάζεται με δικηγορικά γραφεία σε όλο τον κόσμο. Χειρίζεται υποθέσεις Μονών του Αγίου Όρους, Μητροπόλεων και άλλων εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και πελάτες της είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, Δήμοι και Περιφέρειες της χώρας και μεγάλες ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις.

Ενδεικτικά: COSCO S.A., COSCO SHIPPING S.A., ΔΕΣΦΑ Α.Ε., ΟΣΕ Α.Ε., ΔΕΔΔΑ Α.Ε., ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., ΟΛΠ Α.Ε., S&B S.A., SOGEM GROUP, AEGEAN OIL A.E., ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., ΤΕΡΝΑ Α.Ε., J&P ABAΞ Α.Ε., REDS A.E., TΕΚΑΛ Α.Ε., PCT S.A., DPORT S.A., PQH, FYFFES S.A., BBK GROUP, ΕΕΔΑ Α.Ε., ΕΒΕΑ, CCPT GROUP, ΑΚΤΙΜΙΑ PROPERTIES LTD, MEDICAL LINE S.A., ANTENNA TV, ENIMEX S.A., PEARL GROUP, CREDIT SUISSE, BLAKHAWK PARTNERS, HIG FUND, Ν. ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ ΑΕΒΕ, TESLA κλπ.

Αθανάσιος Συριανός

Πρόεδρος Δ.Σ. Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Γεννήθηκε στον Πειραιά, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Albertus Magnus της Κολωνίας, στη Γερμανία. Από το 1984 έως το 1987 εργάστηκε στην οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρεία ΑΙΩΝ 21, με έδρα τον Πειραιά.

Το 1988 συμμετείχε σε μελέτη του Ινστιτούτου Επιστημών Μεταφορών του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, για την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, σχετικά με την ανάπτυξη των οδικών μεταφορών στην Ευρώπη.

Από το 1989 έως το 1992 εργάστηκε στην εταιρεία Roland Berger, Διεθνείς Σύμβουλοι Επιχειρήσεων στο Μόναχο. Από το 1992 έως το 2019 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και από το 1997 είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης Α.Ε.

Έχει θητεύσει ως μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (2007-2022), της KARENTA A.E./Διανομέας της Audi, VW & Skoda (2019-2022), της Marketing Greece/ανώνυμη εταιρία προώθησης και ανάπτυξης του τουρισμού (2018-), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (2016-2019), της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (1996-2012), της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων (1985-1988), του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς (1984-1988).

Υπήρξε αθλητής, μέλος της εθνικής ομάδας κωπηλασίας.

Είναι παντρεμένος με τη Dorothea Mertin και έχουν τρία παιδιά. Μιλάει Γερμανικά και Αγγλικά. Τον Ιούνιο του 2022 εξελέγη

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΒΘΣΕ.

Νικόλαος Κουτσιανάς

Pharmacist, Founder of APIVITA, Founder of SYMBEEOSIS S.A.

Studied Pharmaceutics in Athens University and Business Administration in Athens Economic University.

The business activities of Mr. and Ms. Koutsiana began in their pharmacy in Psychico. In the lab of their pharmacy, Mr. Koutsianas applied phytotherapy, aromatherapy and homeopathy, by creating mixtures made of several herbs for various pharmaceutical uses.
In 1979, they created APIVITA, drawing their inspirations from the self-sufficient society of the bee and its beneficial products, from the Greek Flora, according to Hippocrates holistic approach in beauty. He was Chairman of APIVITA’s BoD until December of 2020.

Mr. Koutsianas was President of the Board of the Hellenic Cosmetics Toiletry and Perfumery Association until February 2005, having been elected 4 consecutive times. Also, he is a founding member of the Greek Ethnopharmacology Society, of the Greek Cosmetology Society and he was also the General Secretary of the Pharmaceutical Association of Attica and Member of the Board of the Panhellenic Pharmaceutical Association.

In 2015, with his wife Niki Koutsiana, he founded SYMBEEOSIS˙ a company inspired by Hippocrates’ holistic approach to health (mind/body/soul), the self-ruled bee society and the unique Hellenic flora. Its mission is to offer innovative and organic beekeeping, medicinal and aromatic plants’ (MAP) products and nutritional products of high quality, knowledge/education and services.

He is also the Chairman of the non-profit organization “Hippocrates for Life”, which aims to transmit the quintessence of Hippocrates’ holistic approach to health and wellbeing. It also ensures the success, development, and evolution of Hippocrates Botanical Gardens.

Βαρβάρα Αυδή

Συνιδρύτρια και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού γκρουπ ξενοδοχείων Historic Hotels of Europe και Ιδρύτρια του Ελληνικού γκρουπ Ξενοδοχείων Yades Greek Historic Hotels.

Σύμβουλος διαχείρισης ξενοδοχείων με εμπειρία στη δημιουργία νέων προϊόντων και ολοκληρωμένων προορισμών με έμφαση στη σύνδεση πολιτισμού και τουρισμού, συνεργάζεται με ξενοδοχεία πρότυπα στην Ελλάδα, με εμπειρία σε ΔΣ και διοικητικές θέσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει διδάξει σε ξενοδοχειακές σχολές, έχει διατελέσει μέλος ΔΣ του ΕΟΤ και σύμβουλος στο ΥΠΑΑΤ για το πρόγραμμα «Ελληνική Διατροφή».

Το 2005 ίδρυσε τα Ελληνικά Ιστορικά Ξενοδοχεία Υάδες με στόχο να συνδέσει την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά με τον Ελληνικό Τουρισμό. Το 2009 ψηφίστηκε μέλος του ΔΣ του οργανισμού Historic Hotels of Europe με μέλη 400 ξενοδοχεία στην Ευρώπη και έδρα το Παρίσι, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος ΔΣ του οργανισμού την περίοδο 2013-2018.

Η Βαρβάρα είναι προσκεκλημένη ομιλήτρια σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια για τον πολιτιστικό και ιστορικό τουρισμό. Το 2008 προτάθηκε ως Ελληνίδα Υποψήφια για το πανευρωπαϊκό θεσμό «Οι Γυναίκες της Ευρώπης». Σπούδασε στην Ecole Hoteliere de Lausanne στην Ελβετία και είναι κάτοχος ΜΒΑ από το SDA Bocconi University της Ιταλίας.

Χρήστος Σταμάτης


Διευθύνων Σύμβουλος, STEVIA HELLAS COOP Α.Ε.

Ο Χρήστος Σταμάτης, MSc Mechanical Engineer (ΑΠΘ), με Master of Science στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΘ), μετρά περισσότερα από 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, με εξειδίκευση στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Με μακρά πορεία στην ανάπτυξη μεγάλων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχει αποδείξει την αξία του στον κλάδο.

Τα τελευταία 10 χρόνια, έχει εστιάσει στο να αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις για τον αγροδιατροφικό τομέα, συνδυάζοντας την επιχειρηματική του δραστηριότητα με την αγάπη του για τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη, αλλά και την τεχνολογία.

Ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που συνέβαλλαν στη δημιουργία του Stevia Hellas Coop, του πρώτου αγροτικού συνεταιρισμού παραγωγής στέβιας σε όλη την Ευρώπη, στον οποίο κατέχει τη θέση του CEO. Παράλληλα, είναι o ιδρυτής του mermix.gr, της καινοτόμου πλατφόρμας ανταλλαγής και διαμοιρασμού αγροτικών μηχανημάτων.

Πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τη συνεργασία, γι’ αυτό ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ίδρυση μιας Ενεργειακής Κοινότητας στη Δυτική Φθιώτιδα, με σκοπό την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των πολιτών, από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Είναι απόφοιτος προγράμματος ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή του στο International Visitor Leadership Program (IVLP-2022), το οποίο θεωρείται ως το κορυφαίο πρόγραμμα επαγγελματικών ανταλλαγών του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Είναι Αντιπρόεδρος στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Στερεάς Ελλάδας, ενώ συμμετέχει και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κατέχοντας τη θέση του αρμοδίου για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, επιχειρηματικής ηθικής και νεανικής επιχειρηματικότητας.

Ο Χρήστος, είναι περήφανος πατέρας σε δύο κοριτσιών, τις οποίες έχει αποκτήσει με τη σύζυγό του, Νορέλλα.

Βασιλική Λάζου

Πανεπιστημιακός – δημοσιογράφος.

Διδάσκει θέματα νεότερης και σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Πολιτική Ιστορία». Είναι επιμελήτρια έκδοσης στο μηνιαίο Hot Doc History του Κυριακάτικου Documento. Είναι συγγραφέας των βιβλίων, «Ο εμφύλιος πόλεμος στη Λαμία» (2016) και «Γυναίκα και Επανάσταση 1821» (2021).

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Essex στη Μεγάλη Βρετανία και το 2010 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 2011-2014 ήταν μεταδιδακτορική υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όπου εργάστηκε για το σχεδιασμό του Μουσείου της Πόλης του Βόλου.

Είναι πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Συγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» και γενική γραμματέας του Σωματείου «Φίλοι Αρχείου Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ)»  Είναι ομιλήτρια σε δεκάδες επιστημονικά και εκπαιδευτικά συνέδρια και εκδηλώσεις αναπτύσσοντας θέματα για την ιστορία της Κατοχής, της Αντίστασης και του Εμφυλίου, τους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες του χθες και του σήμερα καθώς και τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία. Αρθρογραφεί συστηματικά σε εφημερίδες και περιοδικά για θέματα ιστορικού και πολιτικού ενδιαφέροντος.

Πασχάλης Μπουχώρης

Διευθύνων Σύμβουλος, ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Οικονομολόγος, Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Πειραιά, με εξειδίκευση στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και ιδίως στο Health Management.

Άρχισε την επαγγελματική σταδιοδρομία ως Στέλεχος Οικονομικών Υπηρεσιών σε βιομηχανικές και εμπορικές εταιρείες (ΤΕΧΝΟΦΙΜΠΡΑ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε, «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΑΕ-κλωστοϋφαντουργία, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ DORODO).

Συνέχισε την καριέρα του ως Στέλεχος Εταιρειών Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, αρχικά ως Οικονομικός & Διοικητικός Διευθυντής στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΛΗΤΩ ΑΕ, Γενικός Διευθυντής  στο ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ –ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ & ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΕ, Διευθυντής Λειτουργιών Εταιρείας ΙΑΣΩ ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ-ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ-ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΕ και του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ.

Την περίοδο 2004-2006 διορίστηκε Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λόγω ιδιότητας ήταν Επικεφαλής-Συντονιστής του ΣΥΠΕΣΥΠ, συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Υπουργείου σε Ομάδες Εργασίας και Επιτροπές μεταξύ των οποίων ήταν και αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων-ΑΘΗΝΑ 2004.  Επίσης το 2009 διετέλεσε
Γραμματέας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠ.Ε.Ε.) Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Επόμενα διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος Εταιρείας  ΥΓΕΙΑ ΑΕ, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. Εταιρείας ALAN MEDICAL SA, Μέλος Δ.Σ. των Εταιρειών ΜΗΤΕΡΑ, ΜΗΤΕΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ, ΛΗΤΩ ΑΕ, Y-LOGIMED, Y-PHARMA, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΙΑΣΩ.

Υπήρξε Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), μέλος Επιτροπών Κλάδου Υγείας, μέλος Δ.Σ. αρκετών Εταιρειών Ομίλων παροχής υπηρεσιών Υγείας, Project Manager Ομάδων  Μελετών συγχώνευσης εταιρειών και ανάπτυξης νέων προϊόντων ασφάλισης και υγείας.

Από τα μέσα του 2022 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Κυριάκος Καραγιάννης

Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτης LamiaReport.

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1970. Από το 1990 έχει υπηρετήσει σε όλα σχεδόν τα Μέσα Ενημέρωσης της Φθιώτιδας, τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες και περιοδικά και από το 2012 αποκλειστικά στον ηλεκτρονικό τύπο.

Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει παρακολουθήσει τα μεταπτυχιακά προγράμματα, «Διαχείριση Ήπιων Μορφών Ενέργειας» του ΤΕΙ Πειραιά και «Διασφάλιση Ποιότητας» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

Για 11 χρόνια υπήρξε εργαστηριακός συνεργάτης στο ΤΕΙ Λαμίας και αργότερα στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, ενώ με την ιδιότητα του δημοσιογράφου έχει διδάξει στο Δημόσιο ΙΕΚ Λαμίας στο Τμήμα Μέσων Ενημέρωσης.

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας και υπήρξε ενεργό μέλος Επιτροπών του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Γιώργος Παπασταμούλος

Δημοσιογράφος – Συντονιστής.

Mέλος της Ένωσης Συντακτών Ελλάδος και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, δραστηριοποιείται ως αρχισυντάκτης στο MAG24.gr και στον CULTradio 99,8FM. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους εκδοτικούς Οργανισμούς όπως τις εκδόσεις Λαμπράκη, Ως3 και sites ως συντάκτης πολιτιστικών ειδήσεων.

Ιδρυτικό μέλος του Φεστιβάλ Οίτης,  το οποίο διοργανώνει εδώ και 17 χρόνια πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων (www.xwra.gr) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνικός διευθυντής της BelleArte (www.belleartelamia.gr) ενός πυρήνα σύγχρονης τέχνης, εκδόσεων, διοργάνωσης εκθέσεων, συναυλιών κ.ά Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις «Annabel», «Frida my life» και «Llorona» υπό την αιγίδα του Ελληνικού Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Είναι σεναριογράφος και διευθυντής παραγωγής των ταινιών μικρού μήκους «Satonella», «Miss Reggina» και του ντοκιμαντέρ «Γιώργος Σταμούλης: Karibu” κ.ά.

Αλέξανδρος Ι. Γιαννέλος

Πρόεδρος, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΙΕΑ).

Έχει διατελέσει Διευθυντής Ποιότητας & Οργάνωσης, Εμπορικός Διευθυντής Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ, Μέλος Δ.Σ. ΔΕΣΦΑ ΑΕ, Αναπληρωτής Πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών και Διευθυντής Πωλήσεων σε μεγάλη Βιομηχανική εταιρεία.

Είναι Υπ. Διδάκτωρ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με σπουδές στη Σχολή Δημόσιας Υγιεινής (Αθηνών), στη Θεολογική Σχολή (Αθηνών) και στη Σχολή Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων (Msc) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τόπος Συνεδρίου

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

Το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών (Κ.Ι.Ε.Θ.) περιλαμβάνει τρεις αίθουσες, τις εφαρμογές των οποίων έχει επιμεληθεί το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Η συλλογή του εκπαιδευτικού υλικού είναι βασισμένη στην ιστορία του Ηροδότου και σε αρχαιολογικές έρευνες.

Οδηγίες πρόσβασης: 
Α. Ερχόμενοι από Αθήνα επί της Ε.Ο. με κατεύθυνση προς Λαμία, μετά τα διόδια της Αγίας Τριάδας ακολουθούμε διαδρομή δεξιά προς Τοπική Κοινότητα Θερμοπυλών.
Β. Ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση προς Αθήνα μετά την Λαμία ακολουθούμε διαδρομή δεξιά προς Τοπική Κοινότητα Θερμοπυλών.