Χριστίνα Αλεξοπούλου

Υφυπουργός, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών.

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου είναι Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών.

Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1978 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Φοίτησε στο 7ο Λύκειο Πατρών και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου και έλαβε το Δίπλωμα της Πολιτικού Μηχανικού.

Με αυτή την ιδιότητα δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και επιχειρηματικά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων από το 1998 ως το 2019, υλοποιώντας πληθώρα έργων τοπικής, περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας.

Αναπτύσσει έντονη κοινωνική και πολιτική δράση στον χώρο της Κεντροδεξιάς από τα μαθητικά της χρόνια, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΜΑΚΙ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ. Το διάστημα 2004 – 2010 διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Το 2006 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για δημόσιο αξίωμα, εκλεγόμενη Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας, πρώτη στον συνδυασμό της.

Παράλληλα με την επαγγελματική και οικογενειακή της διαδρομή, από το 2010 που ολοκληρώθηκε η θητεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε συστηματικά με τον κλάδο των Πολιτικών Μηχανικών, ανερχόμενη σε θέσεις ευθύνης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), στο Παράρτημα Αχαΐας και την Κεντρική Διοίκηση.

Μεταξύ άλλων, εξελέγη Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ με την ΔΚΜ, την παράταξη που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

Το 2019 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα και εξελέγη Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας. Κατά την πρώτη της κοινοβουλευτική θητεία, διετέλεσε Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Γραμματέας της Επιτροπής της Βιβλιοθήκης της Βουλής και Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.

Επίσης ήταν Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ελβετίας καθώς και Μέλος των Ομάδων Φιλίας με τις χώρες της Ινδίας και της Σλοβακίας.

Επανεξελέγη πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 και στις 25 Ιουνίου 2023. Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορίστηκε στις 27 Ιουνίου 2023 Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Στα προσωπικά ενδιαφέροντά της εντάσσονται η πολιτική, ο ακτιβισμός, ο εθελοντισμός, η ισότητα των φύλων και η υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο της στην οικογένεια, το διάβασμα, τη μουσική και τον αθλητισμό.

Είναι σύζυγος του Πατρινού δικηγόρου Θεόδωρου Τζαμαλούκα, με τον οποίο έχουν μια κόρη 6 ετών, την Πηνελόπη.