Κωνσταντίνος Μιτζάλης

Διευθύνων Σύμβουλος, ΟΜΙΛΟΣ AVAX. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ.

Διαθέτει 50ετή εμπειρία στη διοίκηση τεχνικών εταιρειών όντας κύριος μέτοχος της Ε.Τ.Ε.Θ.Α.Ε. και εν συνέχεια και της ΑΒΑΞ Α.Ε., της οποίας είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος από το 2001. Είναι μέλος του Δ.Σ. θυγατρικών και συνδεδεμένων επιχειρήσεων του Ομίλου ΑΒΑΞ.

Κατά τη σταδιοδρομία του έχει διευθύνει την εκτέλεση, από πλευράς των εταιρειών του Ομίλου ΑΒΑΞ ή σε Κοινοπραξία με ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, σειράς εμβληματικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπήρξε πρωτεργάτης της επιτυχούς ανάληψης και ολοκλήρωσης από κοινοπραξία Ελληνικών Εταιρειών του έργου της Αττικής Οδού.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής και επαγγελματικής του διαδρομής, ο κ. Μιτζάλης έχει υπάρξει μέλος του Δ.Σ. του ΣΑΤΕ και του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ). Επίσης ήταν μέλος του πρώτου Δ.Σ. του Ινστιτούτου Οικονομίας Κατασκευών (ΙΟΚ), θέση στην οποία παρέμεινε για 6 χρόνια ως εκπρόσωπος όλων των εργοληπτικών οργανώσεων της χώρας. Σκοπός της δραστηριοποίησης αυτής υπήρξε η αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τον κατασκευαστικό κλάδο της χώρας.

Είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.