Πανουργιάς Παπαϊωάννου

Δήμαρχος, ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ. Γεννήθηκε το 1969 στην Άμφισσα.

Η εργασία των γονιών του στα υπόγεια μεταλλεία της Φωκίδας του έδωσε τα πρώτα ερεθίσματα και τα εφόδια για να ξεκινήσει την ενασχόλησή του με τον κατασκευαστικό κλάδο και τα τεχνικά έργα.

Από την ηλικία των 12 ετών και παράλληλα με τις μαθητικές του υποχρεώσεις, έπιασε την πρώτη του δουλειά στον τεχνικό κλάδο ως βοηθός χειριστή βαρέων μηχανημάτων.

Στη συνέχεια, μαζί με τον αδερφό του Μιχάλη, ξεκίνησε να αναλαμβάνει χωματουργικά έργα, δίνοντας σιγά-σιγά σάρκα και οστά στο όνειρό του. Ξεκινώντας από το μηδέν και μετά από σκληρή δουλειά, τα αδέρφια Παπαϊωάννου ίδρυσαν το 2003 την ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε, η οποία υλοποιεί μεγάλα έργα υποδομών σε όλη τη χώρα.

Σήμερα, ο όμιλος εταιρειών “ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ” μετρά περισσότερους από 700 εργαζόμενους και συνεργάτες καθώς και έναν υπερσύγχρονο και πολυπληθή στόλο μηχανημάτων.

Η αγάπη του για τη Λαμία και τον αθλητισμό αποτέλεσαν το κίνητρο για την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο.

Το 2012 γίνεται μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ 1964, όταν η ομάδα βρισκόταν στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Σε μόλις 5 χρόνια έγινε αυτό που όλα τα προηγούμενα χρόνια φάνταζε ακατόρθωτο για τους φιλάθλους της πόλης.

Το 2017 ο ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 αγωνίστηκε, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Super League 1 και έκτοτε έχει συνεχή παρουσία στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας.

Παράλληλα, έχοντας βαθιά πίστη στην αξία και τη σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχει διατελέσει κοινοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος στη Βάργιανη, καθώς και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας.

Τον Αύγουστο του 2022 ανακοίνωσε δημόσια πως θα διεκδικήσει τη στήριξη των δημοτών ως υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων, με στόχο να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στον τόπο του.

Τον Ιούνιο του 2023 προχώρησε στην ίδρυση της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης για τη Λαμία».

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου είναι παντρεμένος και πατέρας 4 παιδιών, της Μάιρας, της Ελευθερίας, του Νικόλα και της Έρρικας, ενώ πρόσφατα απέκτησε και μια εγγονή.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 εκλέχθηκε Δήμαρχος Λαμιέων.