Χρήστος Σταμάτης


Διευθύνων Σύμβουλος, STEVIA HELLAS COOP Α.Ε.

Ο Χρήστος Σταμάτης, MSc Mechanical Engineer (ΑΠΘ), με Master of Science στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΘ), μετρά περισσότερα από 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, με εξειδίκευση στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Με μακρά πορεία στην ανάπτυξη μεγάλων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχει αποδείξει την αξία του στον κλάδο.

Τα τελευταία 10 χρόνια, έχει εστιάσει στο να αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις για τον αγροδιατροφικό τομέα, συνδυάζοντας την επιχειρηματική του δραστηριότητα με την αγάπη του για τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη, αλλά και την τεχνολογία.

Ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που συνέβαλλαν στη δημιουργία του Stevia Hellas Coop, του πρώτου αγροτικού συνεταιρισμού παραγωγής στέβιας σε όλη την Ευρώπη, στον οποίο κατέχει τη θέση του CEO. Παράλληλα, είναι o ιδρυτής του mermix.gr, της καινοτόμου πλατφόρμας ανταλλαγής και διαμοιρασμού αγροτικών μηχανημάτων.

Πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τη συνεργασία, γι’ αυτό ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ίδρυση μιας Ενεργειακής Κοινότητας στη Δυτική Φθιώτιδα, με σκοπό την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των πολιτών, από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Είναι απόφοιτος προγράμματος ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή του στο International Visitor Leadership Program (IVLP-2022), το οποίο θεωρείται ως το κορυφαίο πρόγραμμα επαγγελματικών ανταλλαγών του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Είναι Αντιπρόεδρος στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Στερεάς Ελλάδας, ενώ συμμετέχει και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κατέχοντας τη θέση του αρμοδίου για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, επιχειρηματικής ηθικής και νεανικής επιχειρηματικότητας.

Ο Χρήστος, είναι περήφανος πατέρας σε δύο κοριτσιών, τις οποίες έχει αποκτήσει με τη σύζυγό του, Νορέλλα.