Δημήτριος Πολίτης

Διευθύνων Σύμβουλος, Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.

Ο Δημήτρης Πολίτης είναι πτυχιούχος του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος και κατέχει MBA στο International Business & Export Management από το City University Business School στο Λονδίνο, καθώς και διάφορες επαγγελματικές πιστοποιήσεις. Από το 1993 κατέχει θέσεις ευθύνης σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην HSBC Bank PLC, αρχικά στην Αθήνα και μετέπειτα στο Λονδίνο, στον Τομέα του Investment Banking καλύπτοντας την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.

Επέστρεψε στην Αθήνα το 2001 ως επικεφαλής της γαλλικής Credit Commercial de France ενώ το 2003 επανήλθε στη HSBC Bank plc Ελλάδος ως Head of Corporate & Institutional Banking.

Από το 2012 έως τον Σεπτέμβριο 2020 εργάστηκε στη Credit Suisse AG με βάση την Ζυρίχη ως επικεφαλής του Τομέα Διαχείρισης Περιουσίας Ατόμων Ιδιαίτερα Υψηλής Οικονομικής Επιφάνειας (Wealth Management-UHNWI) για την Ελλάδα και Κύπρο, ενώ από τον Οκτώβριο 2020 ανέλαβε τον ίδιο ρόλο στην EFG Bank AG, με έδρα την Ζυρίχη.

Ο κ. Πολίτης έχει ιδιαίτερη εμπειρία στη προσέλκυση και διαχείριση επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας και στενές επαγγελματικές σχέσεις με διεθνείς θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Aπό τον Αύγουστο του 2021 είναι Διευθύνων Σύμβουλος στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου.