Γιάννης Οικονόμου

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Φθιώτιδας, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στην Λαμία της Φθιώτιδας τον Σεπτέμβριο του 1973. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα του τμήματος Φυτικής Παραγωγής. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου  σπουδών στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εργάζεται ως Γεωπόνος και δραστηριοποιείται στην εμπορία και παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Στις εθνικές εκλογές του 2019 εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ), καθώς από τον Ιανουάριο του 2021 έως και τον Αύγουστο του ίδιου έτους διετέλεσε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιος για θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Ο Γιάννης Οικονόμου από τον Αύγουστο του 2021 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Παράλληλα κατά το παρελθόν είχε διατελέσει σε διάφορες θέσεις ευθύνες.  Συγκεκριμένα, έχει διατελέσει μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Από το 2013 έως το 2015 ήταν Επικεφαλής της εταιρείας Οδικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.). Επιπλέον, από το 2006 έως το 2009 ήταν Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή. Έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, από το 2017 έως το 2019, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ,  από 2016 έως το 2017, Προέδρος της ΟΝΝΕΔ, από  το 1998 έως 2001 και Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ,  από το 1995 έως το 1998.

Μιλάει Αγγλικά.

Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά και έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη.