Φάνης Σπανός

Περιφερειάρχης, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ο Φάνης Σπανός γεννήθηκε το 1984 στη Χαλκίδα και είναι ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με ειδίκευση στα Υδραυλικά Έργα.

Έχοντας ήδη μπει στην αγορά εργασίας, απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Professional MBA) στο ALBA Graduate Business School και στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές (ΜΑ) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει επίσης αποκτήσει τίτλο Executive Certificate από το Harvard Kennedy School στο πεδίο της Δημόσιας Πολιτικής (Public Policy) και τέλος ομιλεί την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.

Έχει εργαστεί από το 2008 στην οικογενειακή επιχείρηση οικοδομικών έργων και έτοιμου σκυροδέματος αρχικά ως μηχανικός και στη συνέχεια ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Το 2010 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων, όπου υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολεοδομίας και Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων.

Ακόμη, έχει διατελέσει Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ΔΑΕΠΕΧ Α.Ε. και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τον Μάιο του 2014 εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Εύβοιας με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, ενώ 5 χρόνια αργότερα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές τον Ιούνιου του 2019 εξελέγη Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα, είναι μέλος στο ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών της Ένωσης. Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 επανεξελέγει Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Γονείς του είναι ο Χρήστος Σπανός και η Λία Βασιλείου.Με τη σύζυγό του Μαρία Αναστασίου, εκπαιδευτικό, έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.