Ο Φάνης Σπανός για το 1ο Thermopylae forum

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ήταν ένας από εκείνους που έδωσαν αίμα στην εθελοντική αιμοδοσία, που έγινε παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου στο χώρο του Καινοτομικού Μουσείου Θερμοπυλών.

Ο Φάνης Σπανός απηύθυνε χαιρετισμό από το βήμα του 1ου Thermopylae forum, που συνδιοργάνωσαν το πρωί του Σαββάτου στις Θερμοπύλες, το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και το LamiaReport.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δήλωσε:

«Εξαιρετικοί συνομιλητές, εξαιρετική και η πρωτοβουλία διοργάνωσης του 1ου Thermopylae forum, που ήρθε να αναδείξει περαιτέρω αυτόν τον ιστορικό τόπο, ενώ μας έδωσε και τη δυνατότητα να μιλήσουμε για την “Κοινωνία και τον Πολιτισμό στο Επίκεντρο της Περιφερειακής Ανάπτυξης”.

»Εμείς, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αξιοποιούμε αναπτυξιακά τον πολιτιστικό μας πλούτο, με την αναστήλωση και ανάδειξη των μνημείων μας, από την αρχαία, νεότερη και σύγχρονη Ιστορία μας. Αλλά και με συνεργασίες σύγχρονου πολιτισμού, όπως η ταινία Triangle of Sadness, που ανέδειξε την παραλία Χιλιαδού σε κορυφαίο διεθνή προορισμό.

Αξιοποιούμε και τις πρωτογενείς δυνάμεις της κοινωνίας, με δράσεις crowdfunding και crowdbranding, στις στιγμές που υπάρχει ανάγκη. Και ακόμη, στηρίζουμε με το νέο πλέον ΕΣΠΑ τις startup επιχειρήσεις και την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Επιμένουμε στην αντιμετάθεση των όρων του τίτλου «κοινωνία – πολιτισμός» και «ανάπτυξη». Γιατί ορίζουμε και αντιλαμβανόμαστε την Ανάπτυξη ως μέσο στην υπηρεσία της Κοινωνίας και του Πολιτισμού. Και γιατί όπως έχει σοφά ειπωθεί, όποια κι αν είναι η ερώτηση, απάντηση είναι ο άνθρωπος..

»Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ και στην αξιέπαινη πρωτοβουλία διοργάνωσης εθελοντικής αιμοδοσίας στο χώρο του αναπτυξιακού συνεδρίου, το οποίο διεξήχθη στη σκιά της πρωτόγνωρης εθνικής τραγωδίας. Αυτή η πρωτοβουλία μας έδωσε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ένα άλλους είδους crowdfunding, για κάτι πολύ πιο σημαντικό από το χρήμα. Για να συγκεντρώσουμε αίμα, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η πατρίδα μας».

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,