Η ομιλία του Χρήστου Σταϊκούρα στο Thermopylae Forum

Στο 1ο Thermopylae Forum που πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών, συμμετείχε εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, λέγοντας ότι «Οι σκέψεις μας είναι στα παιδιά που χάσαμε τόσο άδικα και τόσο πρόωρα, και στις οικογένειές τους. Ως πολιτική ηγεσία, αναλαμβάνουμε την αντικειμενική ευθύνη και δεσμευόμαστε  να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να εξαλείψουμε τα «κακώς κείμενα», ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις πιθανότητες να συμβεί ξανά μια αντίστοιχη τραγωδία μελλοντικά» (δείτε εδώ).

Ο κ. Σταϊκούρας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισε ιδέα του Forum και του θέματος, κάνοντας την ευχή να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός στη ανάδειξη της θεσμικής συνεργασίας της Κεντρικής Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης.

Ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη δρομολόγηση με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση σημαντικών έργων σε κρίσιμους τομείς που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής και συγκεκριμένα στην υγεία, την εκπαίδευση και την έρευνα, τους οδικούς άξονες, τις υποδομές και την τουριστική ανάπτυξη.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,