Ιωάννης Σαρακιώτης

Βουλευτής Φθιώτιδος, ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, γεννήθηκε στη Λαμία και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών έχοντας ασκήσει μάχιμη δικηγορία έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015, όταν και εξελέγη για πρώτη φορά να εκπροσωπήσει τους πολίτες της Φθιώτιδας στη Βουλή των Ελλήνων.

Παράλληλα, διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στην «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία» από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Κατά το διάστημα της πρώτης κοινοβουλευτικής θητείας του (2015-2019) χρημάτισε Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων.

Στις 7 Ιουλίου 2019 επανεξελέγη στη θέση του Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών, Εξωτερικών και Άμυνας, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας & Τεχνολογίας και της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Τέλος, στις 9 Σεπτεμβρίου του 2020, με απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα ορίστηκε ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα & Τεχνολογία.

Στις εκλογές του 2023 επανεξελέγει Βουλεύτης Φθιώτιδος.