Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Συμεών, ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών γεννήθηκε στις 9 Μαιου 1977, κατάγεται εκ πατρός από οικογένεια Μακεδονομάχων από τα Ασπρόγεια Φλώρινας και μεγάλωσε στην Καστοριά.

Είναι πτυχιούχος Νομικής και Θεολογίας του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο εκκλησιαστικό δίκαιο, στον τομέα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου.

Κατέχει πτυχία αγγλικής και γερμανικής γλώσσας, το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Κατάρτισης ECDL, τιμητικά διπλώματα στην βυζαντινή και εκκλησιαστική μουσική και βεβαιώσεις συμμετοχής σε πιστοποιημένα σεμινάρια και επιμορφώσεις.

Από το 2001 έως το 2019 υπηρέτησε ως μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Καστοριάς, στην Αθήνα ως εφημέριος στον Ι.Ν. Αγ. Φανουρίου Ιλίου και στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδος οδού Φιλελλήνων, ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ως Πρωτοσύγκελλος και Γενικός Διευθυντής των Υπηρεσιών και Ιδρυμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξελέγη στις 7 Φεβρουαρίου 2018 Επίσκοπος Θεσπιών και στις 11 Οκτωβρίου 2019, Μητροπολίτης Φθιώτιδος και ενθρονίστηκε στην Λαμία στις 16 Νοεμβρίου 2019.

Προεδρεύει στο Ίδρυμα Προστασίας Μητρικών Έργων “Βαφειαδάκη”, είναι Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού “Εκκλησιαστική Μέριμνα”, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας και Εκπρόσωπος Τύπου της Δ.Ι.Σ. την τρέχουσα περίοδο.

Ως Μητροπολίτης Φθιώτιδος επιτελεί ένα πολυσχιδές πνευματικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικοπρονοιακό έργο περιοδεύοντας αδιάκοπα σε όλη την ΦΘιώτιδα.