Βίντεο όλα όσα έγιναν στο Thermopylae Forum II σε 1′

Είναι γεγονός ότι το Thermopylae Forum, που έγινε το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά.

Όραμά μας η Ανάπτυξη του τόπου μας…

Με το βλέμμα στο μέλλον των παιδιών μας, ετοιμαζόμαστε γι’ ακόμα πιο δυνατές Δράσεις!

Σας θελουμε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι…

Δείτε όσα συνέβησαν στο Thermopylae Forum II σε ένα πολύ σύντομο βίντεο με κλικ εδω

Βραβεύτηκαν οι 10 πρώτοι των Πανελλαδικών 2023

Βραβεύουμε τους νέους ανθρώπους που καλούνται να αλλάξουν το μέλλον…

Ξεχωριστή στιγμή στο  «Thermopylae Forum II», αποτέλεσε η βράβευση των 10 πρώτων μαθητών σε βαθμολογία στις Πανελλαδικές 2023.

Όπως επισημάνθηκε από τον Αρχισυντάκτη του LamiaReport Κυριάκο Καραγιάννη που έκανε την παρουσίαση, η Φθιώτιδα ξεχώρισε σε επιδόσεις καθώς 71 μαθητές κατάφεραν να πετύχουν μέσο όρο μεγαλύτερο από 18 στις εισαγωγικές εξετάσεις, ενώ οι αριστούχοι ανά πεδίο είναι ακόμη πολλοί περισσότεροι.

Δείτε αναλυτικά στο LamiaReport

Bίντεο με δηλώσεις συμμετεχόντων του Συνεδρίου

Πλήθος κόσμου γέμισε το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών το Σάββατο 9 Μαρτίου και εμείς συγκεντρώσαμε σε ένα βίντεο όλες τις δηλώσεις που πραγματοποίησαν για τη διοργάνωση.

Κοινό από όλη την Ελλάδα, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, βραβευμένοι επιστήμονες, πρόσωπα του πολιτικού γίγνεσθαι ολόκληρης της χώρας παρευρέθηκαν στο Thermopylae Forum ΙΙ.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) και το Νο1 portal της Στερεάς, LamiaReport, με την τιμητική Συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, την Υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς, του Δήμου Λαμιέων και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Παρακολουθήστε το βίντεο με κάποιες από τις δηλώσεις, ικανές να μας γεμίσουν αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας:

Δείτε το βίντεο κλικ εδώ

Λαμία: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Thermopylae Forum

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από το «Thermopylae Forum ΙΙ» που έγινε το Σάββατο (9/3) στις Θερμοπύλες, κλικ ΕΔΩ.

Με πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου και απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Thermopylae Forum, που διοργανώθηκε το πρωί του Σαββάτου στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) και το Νο1 portal της Στερεάς, LamiaReport, με την τιμητική Συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, την Υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς, του Δήμου Λαμιέων και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

.

.

.

.

.

.

.

.

Το Στρατηγικό Συνέδριο είχε ως θέμα: «Επενδύσεις, Υποδομές & Τεχνολογία, ως Πυλώνες Περιφερειακής Ανάπτυξης» και συμμετείχαν εξαιρετικοί ομιλητές (δείτε εδώ) όπου κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το μέλλον και την Ανάπτυξη της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας (δείτε εδώ).

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από το «Thermopylae Forum ΙΙ» που έγινε το Σάββατο (9/3) στις Θερμοπύλες, κλικ ΕΔΩ.

 

 

Επενδύσεις και υποδομές: Το στοίχημα για τη γεωστρατηγική εξέλιξη της Ελλάδας

Η υλοποίηση σημαντικών έργων στην Περιφέρεια καλύπτει το επενδυτικό κενό των προηγούμενων χρόνων. Το πρόβλημα με τα ανεκτέλεστα έργα, τα εργατικά χέρια και η έλλειψη ταλέντου σε ανθρώπινο κεφάλαιο…

Το δίπτυχο, επενδύσεις και υποδομές και ο δρόμος που ανοίγουν για την περιφερειακή ανάπτυξη, ήταν από τα θέματα που απασχόλησαν το 2ο Thermopylae Forum που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 στο Καινοτομικό Μουσείο Θερμοπυλών.

Στο πάνελ βρέθηκαν, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου AVAX Κωνσταντίνος Μιτζάλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, Χάρης Λαμπρόπουλος και ο Financial Advisory Partner Deloite Greece Δημήτριος Νεκτάριος.

Δείτε αναλυτικά στο LamiaReport

Βίντεο με την καθηλωτική ομιλία του Σωτήρη Μπρέγιαννου

Ο Σωτήρης Μπρέγιαννος είναι δικηγόρος και ένας από τους κορυφαίους νομικούς της χώρας και με την ευαισθησία που τον διακρίνει στήριξε οικονομικά τον θεσμό της αριστείας στο Thermopylae Forum II.

Ο κ. Μπρέγιαννος άνοιξε τη βράβευση των αριστούχων με ορισμένα λόγια του Κολοτρώνη και με μία κατάθεση ψυχής, μέσω της οποίας συγκίνησε, αλλά και αφύπνισε το κοινό.

Με λόγια βγαλμένα από τη δική του ζωή και τη δική του εμπειρία, εμψύχωσε τους νέους αριστούχους και τους παρακίνησε να δουλέψουν σκληρά προκειμένου να ανέβουν ψηλά!

Αγάπη, προσήλωση και σεβασμός… Τρεις λέξεις που αποτέλεσαν ορόσημο στην ομιλία του προς τα παιδιά αυτά που χαράζουν το μέλλον τους.

Έδωσε δε το ερέθισμα να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά του και να υποστηρίζουν, πρώτα από όλα τη δουλειά, επιδιώκοντας στη συνέχεια την αριστεία.

Δείτε την ομιλία σε βίντεο εδω

Λαμία: «Στόχος μας όχι οι έξυπνες πόλεις, αλλά οι έξυπνοι πολίτες»!

Οι τεχνολογίες στη διάθεση του πολίτη για τη βελτίωση της καθημερινότητάς του. Προγράμματα για τους δήμους που φτάνουν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ και μεγάλες επενδύσεις για ψηφιακές υπηρεσίες…

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου συμμετείχε στο «Thermopylae Forum ΙΙ» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 στις Θερμοπύλες και στην ενότητα «Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε πολίτες έξυπνων πόλεων;».

Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κοτρωνιάς, η Υπεύθυνη της Microsoft Δημοσίου Τομέα Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας Νεκταρία Καλογεροπούλου και ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ευάγγελος Σιώκας.

Συντονιστής της ενότητας ήταν ο CEO & Co Founder της STEVIAHELLAS COOPERATIVE Χρήστος Σταμάτης, που έθεσε και τους προβληματισμούς για να ξεκινήσει η κουβέντα προκειμένου να διαπιστώσουμε πόσο έτοιμοι είμαστε ως κράτος, ως δήμοι και κυρίως ως πολίτες για τις «έξυπνες πόλεις»

Δείτε αναλυτικά στο LamiaReport

Λαμία: «Η ηλεκτροκίνηση το μέλλον της αυτοκίνησης»

Μέχρι και 28.000 ευρώ επιδότηση για «πράσινα ταξί». Η Ελλάδα ως κόμβος ενέργειας και η μείωση του πληθυσμού της υπαίθρου…

«Ανάπτυξη, Ενέργεια και Οικονομία – Οι προκλήσεις του αύριο», ήταν μία από της ενότητες του «Thermopylae Forum II» που πραγματοποιήθηκε στο Καινοτομικό Μουσείο Θερμοπυλών, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024.

Βασική ομιλήτρια η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, ενώ στο πάνελ συμμετείχαν ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, η Γενική Γραμματέας Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης Βασιλική Λοΐζου, ο Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης Energy Resources & Industrials Leader της Deloitte Greece και ο Λαμιώτης επιχειρηματίας Χρυσόστομος Καρέλλης.

Δείτε αναλυτικά στο LamiaReport

Επενδυτές για τα Ιαματικά της Υπάτης αναζητά το ΤΑΙΠΕΔ

Ευχάριστα νέα για τον τουρισμό στη Φθιώτιδα είχε ο Διευθύνων Συμβουλος του Ταμείου στο Thermopylae Forum ΙΙ, που αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη με επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων. Αναγκαία η στόχευση και αξιοποίηση του τοπικού προϊόντος, μεγαλώνοντας συγχρόνως την  τουριστική σεζόν…

Από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του «Thermopylae Forum II» που διεξήχθη το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 στο Καινοτομικό Μουσείο του ιστορικού χώρου των Θερμοπυλών, ήταν η θεματική ενότητα γύρω από το ερώτημα «Μπορεί η Στερεά Ελλάδα να κάνει το άλμα στον Τουρισμό».

Στο πάνελ βρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτριος Πολίτης και μαζί του ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου, ο operation director στο MITSIS GROUP Δημήτρης Αμούντζιας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος Γεώργιος Ρούσκας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αθανάσιος Κυρίτσης.

Δείτε αναλυτικά στο LamiaReport

Σταϊκούρας στο Thermopylae Forum II

Τα 16 σημεία – έργα που υλοποιούνται, προγραμματίζονται και τα οποία πρόκειται να δώσουν τη δυναμική προώθηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης, της κοινωνικής συνοχής και γενικά να δώσουν ισχύ στην περιοχή…

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας άνοιξε τον κύκλο των τοποθετήσεων στο  «Thermopylae Forum II» στην ενότητα «Επενδύσεις και Υποδομές ανοίγουν το δρόμο της Περιφερειακής Αναπτυξης».

Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε τη βεβαιότητά του ότι η Φθιώτιδα αναπτύσσεται δυναμικά σε όλο το φάσμα των δημόσιων υποδομών και όχι μόνο, αναφέροντας 16 βασικά σημεία – έργα που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται στην περιοχή.

Δείτε αναλυτικά στο LamiaReport

Ξεκίνησε το Thermopylae Forum II

Το στρατηγικό συνέδριο με θέμα, «Επενδύσεις, Υποδομές & Τεχνολογία, ως Πυλώνες Περιφερειακής Ανάπτυξης»

Αυλαία στο «THERMOPYLAE FORUM II» το πρωί του Σαββάτου 9 Μαρτίου 2024, στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Καινοτομικού Μουσείου, που συνδιοργανώνουν το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) και το Νο1 portal της Στερεάς, LamiaReport, με την τιμητική Συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, την Υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς, του Δήμου Λαμιέων και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Δείτε αναλυτικά στο LamiaReport

Χρήστος Σταϊκούρας

Υπουργός, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007, του 2009, του 2012 (Μάιος και Ιούνιος), του 2015 (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο) και του Ιουλίου του 2019.

Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ήταν Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ.

Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Από τον Φεβρουάριο 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2019 ήταν Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ. Από τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών. Τον Ιούνιο του 2023 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων MBA από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Imperial College) και Διδάκτορας στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική (PhD in Banking and Finance) του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου (City University).

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Διετέλεσε μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2004-2007), Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2006-2018) και επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Αθηνών, City και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 ερευνητικές εργασίες σε διακεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Στο έργο του έχουν αναφερθεί επιστήμονες σε πάνω από 2.600 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά.
Έχει εργαστεί στην Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας και στον τραπεζικό Όμιλο Eurobank.

Δημήτρης Παπαστεργίου

Υπουργός, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου γεννήθηκε το 1973 στα Τρίκαλα.

Αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Τρικάλων και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας, ενώ διατηρεί δυνατούς δεσμούς με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, σχέση που ενδυναμώθηκε στο Εργαστήριο Πολυμέσων του ΕΜΠ.

Το 2001 κατασκεύασε και παρουσίασε μαζί με ομάδα συνεργατών του την πρώτη ολοκληρωμένη σελίδα για το Νομό Τρικάλων, το 3kala.gr. Από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Η/Υ στην πόλη των Τρικάλων. Ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών ηλεκτρομηχανολογικών έργων αλλά και με τη δημιουργία προγραμμάτων H/Y (software). Το 2007 μπήκε στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει κατασκευάσει περισσότερα από 300 ιδιωτικά έργα ΑΠΕ.

Η συμμετοχή του στα κοινά ξεκίνησε το 2002, με την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επανεξελέγη το 2006, και το 2014 εκλέχθηκε Δήμαρχος Τρικκαίων και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ. Επανεξελέγη Δήμαρχος το 2019 και, την ίδια χρονιά, εξελέγη και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Είναι παντρεμένος με τη μηχανικό Σούλα Μπράκη και δηλώνει ευτυχής πατέρας της Φαίης, του Κώστα και του Νίκου.

Από τον Ιούνιο του 2023 είναι Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χριστίνα Αλεξοπούλου

Υφυπουργός, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών.

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου είναι Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών.

Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1978 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Φοίτησε στο 7ο Λύκειο Πατρών και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου και έλαβε το Δίπλωμα της Πολιτικού Μηχανικού.

Με αυτή την ιδιότητα δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και επιχειρηματικά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων από το 1998 ως το 2019, υλοποιώντας πληθώρα έργων τοπικής, περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας.

Αναπτύσσει έντονη κοινωνική και πολιτική δράση στον χώρο της Κεντροδεξιάς από τα μαθητικά της χρόνια, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΜΑΚΙ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ. Το διάστημα 2004 – 2010 διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Το 2006 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για δημόσιο αξίωμα, εκλεγόμενη Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας, πρώτη στον συνδυασμό της.

Παράλληλα με την επαγγελματική και οικογενειακή της διαδρομή, από το 2010 που ολοκληρώθηκε η θητεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε συστηματικά με τον κλάδο των Πολιτικών Μηχανικών, ανερχόμενη σε θέσεις ευθύνης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), στο Παράρτημα Αχαΐας και την Κεντρική Διοίκηση.

Μεταξύ άλλων, εξελέγη Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ με την ΔΚΜ, την παράταξη που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

Το 2019 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα και εξελέγη Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας. Κατά την πρώτη της κοινοβουλευτική θητεία, διετέλεσε Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Γραμματέας της Επιτροπής της Βιβλιοθήκης της Βουλής και Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.

Επίσης ήταν Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ελβετίας καθώς και Μέλος των Ομάδων Φιλίας με τις χώρες της Ινδίας και της Σλοβακίας.

Επανεξελέγη πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 και στις 25 Ιουνίου 2023. Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορίστηκε στις 27 Ιουνίου 2023 Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Στα προσωπικά ενδιαφέροντά της εντάσσονται η πολιτική, ο ακτιβισμός, ο εθελοντισμός, η ισότητα των φύλων και η υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο της στην οικογένεια, το διάβασμα, τη μουσική και τον αθλητισμό.

Είναι σύζυγος του Πατρινού δικηγόρου Θεόδωρου Τζαμαλούκα, με τον οποίο έχουν μια κόρη 6 ετών, την Πηνελόπη.

Κωνσταντίνος Μιτζάλης

Διευθύνων Σύμβουλος, ΟΜΙΛΟΣ AVAX. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ.

Διαθέτει 50ετή εμπειρία στη διοίκηση τεχνικών εταιρειών όντας κύριος μέτοχος της Ε.Τ.Ε.Θ.Α.Ε. και εν συνέχεια και της ΑΒΑΞ Α.Ε., της οποίας είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος από το 2001. Είναι μέλος του Δ.Σ. θυγατρικών και συνδεδεμένων επιχειρήσεων του Ομίλου ΑΒΑΞ.

Κατά τη σταδιοδρομία του έχει διευθύνει την εκτέλεση, από πλευράς των εταιρειών του Ομίλου ΑΒΑΞ ή σε Κοινοπραξία με ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, σειράς εμβληματικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπήρξε πρωτεργάτης της επιτυχούς ανάληψης και ολοκλήρωσης από κοινοπραξία Ελληνικών Εταιρειών του έργου της Αττικής Οδού.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής και επαγγελματικής του διαδρομής, ο κ. Μιτζάλης έχει υπάρξει μέλος του Δ.Σ. του ΣΑΤΕ και του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ). Επίσης ήταν μέλος του πρώτου Δ.Σ. του Ινστιτούτου Οικονομίας Κατασκευών (ΙΟΚ), θέση στην οποία παρέμεινε για 6 χρόνια ως εκπρόσωπος όλων των εργοληπτικών οργανώσεων της χώρας. Σκοπός της δραστηριοποίησης αυτής υπήρξε η αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τον κατασκευαστικό κλάδο της χώρας.

Είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

Φάνης Σπανός

Περιφερειάρχης, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ο Φάνης Σπανός γεννήθηκε το 1984 στη Χαλκίδα και είναι ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με ειδίκευση στα Υδραυλικά Έργα.

Έχοντας ήδη μπει στην αγορά εργασίας, απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Professional MBA) στο ALBA Graduate Business School και στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές (ΜΑ) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει επίσης αποκτήσει τίτλο Executive Certificate από το Harvard Kennedy School στο πεδίο της Δημόσιας Πολιτικής (Public Policy) και τέλος ομιλεί την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.

Έχει εργαστεί από το 2008 στην οικογενειακή επιχείρηση οικοδομικών έργων και έτοιμου σκυροδέματος αρχικά ως μηχανικός και στη συνέχεια ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Το 2010 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων, όπου υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολεοδομίας και Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων.

Ακόμη, έχει διατελέσει Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ΔΑΕΠΕΧ Α.Ε. και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τον Μάιο του 2014 εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Εύβοιας με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, ενώ 5 χρόνια αργότερα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές τον Ιούνιου του 2019 εξελέγη Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα, είναι μέλος στο ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών της Ένωσης. Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 επανεξελέγει Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Γονείς του είναι ο Χρήστος Σπανός και η Λία Βασιλείου.Με τη σύζυγό του Μαρία Αναστασίου, εκπαιδευτικό, έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Πανουργιάς Παπαϊωάννου

Δήμαρχος, ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ. Γεννήθηκε το 1969 στην Άμφισσα.

Η εργασία των γονιών του στα υπόγεια μεταλλεία της Φωκίδας του έδωσε τα πρώτα ερεθίσματα και τα εφόδια για να ξεκινήσει την ενασχόλησή του με τον κατασκευαστικό κλάδο και τα τεχνικά έργα.

Από την ηλικία των 12 ετών και παράλληλα με τις μαθητικές του υποχρεώσεις, έπιασε την πρώτη του δουλειά στον τεχνικό κλάδο ως βοηθός χειριστή βαρέων μηχανημάτων.

Στη συνέχεια, μαζί με τον αδερφό του Μιχάλη, ξεκίνησε να αναλαμβάνει χωματουργικά έργα, δίνοντας σιγά-σιγά σάρκα και οστά στο όνειρό του. Ξεκινώντας από το μηδέν και μετά από σκληρή δουλειά, τα αδέρφια Παπαϊωάννου ίδρυσαν το 2003 την ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε, η οποία υλοποιεί μεγάλα έργα υποδομών σε όλη τη χώρα.

Σήμερα, ο όμιλος εταιρειών “ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ” μετρά περισσότερους από 700 εργαζόμενους και συνεργάτες καθώς και έναν υπερσύγχρονο και πολυπληθή στόλο μηχανημάτων.

Η αγάπη του για τη Λαμία και τον αθλητισμό αποτέλεσαν το κίνητρο για την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο.

Το 2012 γίνεται μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ 1964, όταν η ομάδα βρισκόταν στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Σε μόλις 5 χρόνια έγινε αυτό που όλα τα προηγούμενα χρόνια φάνταζε ακατόρθωτο για τους φιλάθλους της πόλης.

Το 2017 ο ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 αγωνίστηκε, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Super League 1 και έκτοτε έχει συνεχή παρουσία στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας.

Παράλληλα, έχοντας βαθιά πίστη στην αξία και τη σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχει διατελέσει κοινοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος στη Βάργιανη, καθώς και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας.

Τον Αύγουστο του 2022 ανακοίνωσε δημόσια πως θα διεκδικήσει τη στήριξη των δημοτών ως υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων, με στόχο να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στον τόπο του.

Τον Ιούνιο του 2023 προχώρησε στην ίδρυση της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης για τη Λαμία».

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου είναι παντρεμένος και πατέρας 4 παιδιών, της Μάιρας, της Ελευθερίας, του Νικόλα και της Έρρικας, ενώ πρόσφατα απέκτησε και μια εγγονή.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 εκλέχθηκε Δήμαρχος Λαμιέων.

Γιώργος Αυτιάς

Δημοσιογράφος, ΣΚΑΪ TV. Γεννήθηκε στη Σάμο, αργότερα όμως η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου τέλειωσε το σχολείο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών.

Έχει εργαστεί σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με αρκετές εφημερίδες και περιοδικά. Το 2000 τιμήθηκε ως “Δημοσιογράφος της χρονιάς” από το Ίδρυμα Μπότση και εν συνεχεία από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, 5 χρόνια μετά την πρώτη βράβευση.

Έχει εργαστεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, κάνοντας οικονομικό ρεπορτάζ και συμμετέχοντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη “Καλημέρα Ελλάδα”.

Το 2003, υπέγραψε με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, για την παρουσίαση της πρωινής εκπομπής Καλημέρα Σας. Συνεχίστηκε για 6 χρονιές μέχρι το 2009, όπου το καλοκαίρι του ίδιου έτους υπέγραψε με το ALTER για την παρουσίαση του “Καλημέρα”. Η εκπομπή διέκοψε την προβολή της, το 2011, λόγω του κλεισίματος του σταθμού. Το 2012, για ένα μικρό χρονικό διάστημα, δούλεψε στον κυπριακό εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό Extra TV Cyprus.

Το ίδιο έτος, υπέγραψε με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ όπου παρουσιάζει το “Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά” κάθε Σαββατοκύριακο.

Δημήτριος Πολίτης

Διευθύνων Σύμβουλος, Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.

Ο Δημήτρης Πολίτης είναι πτυχιούχος του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος και κατέχει MBA στο International Business & Export Management από το City University Business School στο Λονδίνο, καθώς και διάφορες επαγγελματικές πιστοποιήσεις. Από το 1993 κατέχει θέσεις ευθύνης σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην HSBC Bank PLC, αρχικά στην Αθήνα και μετέπειτα στο Λονδίνο, στον Τομέα του Investment Banking καλύπτοντας την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.

Επέστρεψε στην Αθήνα το 2001 ως επικεφαλής της γαλλικής Credit Commercial de France ενώ το 2003 επανήλθε στη HSBC Bank plc Ελλάδος ως Head of Corporate & Institutional Banking.

Από το 2012 έως τον Σεπτέμβριο 2020 εργάστηκε στη Credit Suisse AG με βάση την Ζυρίχη ως επικεφαλής του Τομέα Διαχείρισης Περιουσίας Ατόμων Ιδιαίτερα Υψηλής Οικονομικής Επιφάνειας (Wealth Management-UHNWI) για την Ελλάδα και Κύπρο, ενώ από τον Οκτώβριο 2020 ανέλαβε τον ίδιο ρόλο στην EFG Bank AG, με έδρα την Ζυρίχη.

Ο κ. Πολίτης έχει ιδιαίτερη εμπειρία στη προσέλκυση και διαχείριση επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας και στενές επαγγελματικές σχέσεις με διεθνείς θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Aπό τον Αύγουστο του 2021 είναι Διευθύνων Σύμβουλος στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου.

Ιορδάνης Χασαπόπουλος

Διευθυντής εφημερίδας «Η Βραδυνή», παρουσιαστής MEGA. Γεννήθηκε στην Ξάνθη τον Νοέμβριο του 1962. Σπούδασε δημοσιογραφία  στο εργαστήρι Δημοσιογραφίας.

Από το 1987 έως το 1991 εργάστηκε στις εφημερίδες  “Αυγή” και “Επικαιρότητα”. Έχει κάνει   πέντε χρόνια  ελεύθερο και οικονομικό ρεπορτάζ. Από το 1988 έως το 1993  εργάστηκε στον Ραδιοφωνικό σταθμό 9.84 στην σύνταξη και την εκφώνηση ειδήσεων.

Το 1993 εργάστηκε   στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ  κάνοντας πολλές αποστολές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό για θέματα επικαιρότητας και έρευνες.

Από το 1994 έως  και το 2017  (23 χρόνια ) εργάστηκε  στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕGA CHANNEL  ως πολιτικός συντάκτης και ως παρουσιαστής πρωινής εκπομπής. Από το 1996 μέχρι το 2004 και από το 2009 έως το 2012 κάλυπτε το κυβερνητικό και το ρεπορτάζ πρωθυπουργού.

Από το 2004 έως το 2009 πολιτικός συντάκτης στο MEGA. Από το 2000  μέχρι το 2016 ήταν παρουσιαστής της   πρωινής καλοκαιρινής ενημερωτικής  εκπομπής  του MEGA.

Από το 2005 είναι παρουσιαστής  της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Σαββατοκύριακου στον ίδιο σταθμό. Παράλληλα κάλυπτε το πολιτικό ρεπορτάζ.

Έχει κάνει πολλές αποστολές καλύπτοντας τις διεθνείς επαφές των εκάστοτε πρωθυπουργών αλλά και για περισσότερα από δέκα χρόνια τις συνεδριάσεις των συνοδών κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει εργαστεί σε εφημερίδες FREE PRESS. Από το 2007  μέχρι σήμερα εργάζεται  στην  εφημερίδα  Βραδυνή της Κυριακής , ως πολιτικός συντάκτης  και  από το 2018   κατείχε  την  θέση  του Διευθυντή  της εφημερίδος και το site  VRADINI.GR. Το 2018  ήταν παρουσιαστής  πρωινής ενημερωτικής εκπομπής στο Ραδιόφωνο 247.

Από τον Οκτώβριο  του 2018 μέχρι τον Αύγουστο του 2020  παρουσιάζε την πρωινή καθημερινή εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Από το Φθινόπωρο του 2020 μέχρι σήμερα παρουσιάζει την καθημερινή πρωινή εκπομπή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΕGA» , στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Γιάννης Οικονόμου

Βουλευτής Φθιώτιδας, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού́ Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι, επίσης, κάτοχος μεταπτυχιακού́ τίτλου σπουδών στην Παγκόσμια Πολιτική́ Οικονομία του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου.

Έως το 2019 δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά́ και επιχειρηματικά́ στο χώρο των τροφίμων.

Στις Εθνικές Εκλογές του 2019 εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία. Από́ τον Ιανουάριο του 2021 έως και τον Αύγουστο του ιδίου έτους διετέλεσε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Ο Γιάννης Οικονόμου από́ τον Αύγουστο του 2021 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού́ παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού́ Εκπροσώπου. Στις εκλογές του Ιουνίου του 2023 εξελέγη ξανά Βουλευτής Φθιώτιδας και ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Αναπληρωτή Υπουργού με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό.

Τον Ιούλιο του 2023 ανέλαβε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά και έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη.

 

Βασιλική (Βίκυ) Λοΐζου

Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Είναι πολιτικός επιστήμων – διεθνολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και τις μεταρρυθμίσεις, με έμφαση στους τομείς της οικονομίας και της αγοράς.

Έχει μεγάλη και ευρεία εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης διαδοχικά στο Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ειδικά στο Υπουργείο Ανάπτυξης (2012-2015) ήταν υπεύθυνη για την παρακολούθηση και τον συντονισμό όλων των μεταρρυθμίσεων της αγοράς καθώς και τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνείς Οργανισμούς, όπως ο ΟΟΣΑ και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Διετέλεσε Αναπληρώτρια Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο 2016. Τον Οκτώβριο του 2017 ορίστηκε σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για θέματα υγείας.

Στις εθνικές εκλογές του 2019 συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας σε τιμητική θέση.

Το καλοκαίρι του 2019, ανέλαβε Γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών στην Προεδρία της Κυβέρνησης και στη συνέχεια, από τον Αύγουστο του 2020, διετέλεσε Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού.

Τον Δεκέμβριο του 2022 ορίστηκε Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος του ΔΣ της Enterprise Greece με έργο τόσο στην προώθηση των εξαγωγών όσο και την προσέλκυση επενδύσεων με έμφαση τις στρατηγικές επενδύσεις.

Από τις 25 Ιουλίου 2023 είναι η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Κωνσταντίνος Ξιφαράς

Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΠΑ EΜΠΟΡΙΑΣ Α.Ε.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, με εξειδίκευση στην Επιχειρησιακή Έρευνα. Τον Σεπτέμβριο του 2019 ανέλαβε τη θέση του Δ/ντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ και υπό την καθοδήγησή του μετεξελίχθηκε σε μια σύγχρονη ολοκληρωμένη επιχείρηση ενέργειας με υψηλή καθετοποίηση, συμβάλλοντας στην ενεργειακή θωράκιση της χώρας.

Ο κ. Ξιφαράς είναι εκλεγμένος Aντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γραμματέας  της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ενέργειας (WEC), και συμμετέχει ως Εθνικός Εκπρόσωπος στο WEC. Επίσης είναι ένας από τους  18 Co-Chairs της  Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο και μέλος του Δ.Σ. Ευρωπαϊκού Οργανισμού για το φυσικό αέριο Eurogas.

Επιπροσθέτως, ο κ. Ξιφαράς διαθέτει πολυετή εμπειρία ως ερευνητής και Σύμβουλος Επιχειρήσεων και έχει υπηρετήσει σε ηγετικές θέσεις οργανισμών τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.  Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος στην Ηγεσία των Υπουργείων Ανάπτυξης (2005-2006) και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (2013).

Στο τέλος του ίδιου έτους ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) ΑΕ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του η εταιρεία ΔΕΣΦΑ ΑΕ παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της οικονομικής αποδοτικότητας, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την υλοποίηση μιας σειράς έργων για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου και της εγκατάστασης ΥΦΑ στη Ρεβυθούσα.

Σωτήριος Mπρέγιαννος

Δικηγόρος παρ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ. Ιδρυτής Εταίρος της δικηγορικής εταιρίας “Σ. Ν. Μπρέγιαννος – Γ. Ν. Μπρέγιαννος και Συνεργάτες ΑΕΔΕ”.

Σπουδές: Νομική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά

Συμμετοχές:

  • Μέλος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
  • Μέλος του Ελληνοαραβικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
  • Γενικός Γραμματέας του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Οικονομικής Συνεργασίας

Δραστηριότητες της δικηγορικής εταιρίας “ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΟΣ ΑΕΔΕ”:

Η δικηγορική εταιρία ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΟΣ ΑΕΔΕ στα 40 και πλέον χρόνια λειτουργίας της χειρίσθηκε σοβαρές δικαστικές υποθέσεις σε όλους τους τομείς του δικαίου και έχει συνδέσει το όνομά της με τις μεγαλύτερες δικαστικές υποθέσεις και με τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει κατά τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Η δικηγορική εταιρία ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΟΣ ΑΕΔΕ διατηρεί γραφεία στις Βρυξέλλες και στο Πεκίνο και συνεργάζεται με δικηγορικά γραφεία σε όλο τον κόσμο. Χειρίζεται υποθέσεις Μονών του Αγίου Όρους, Μητροπόλεων και άλλων εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και πελάτες της είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, Δήμοι και Περιφέρειες της χώρας και μεγάλες ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις.

Ενδεικτικά: COSCO S.A., COSCO SHIPPING S.A., ΔΕΣΦΑ Α.Ε., ΟΣΕ Α.Ε., ΔΕΔΔΑ Α.Ε., ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., ΟΛΠ Α.Ε., S&B S.A., SOGEM GROUP, AEGEAN OIL A.E., ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., ΤΕΡΝΑ Α.Ε., J&P ABAΞ Α.Ε., REDS A.E., TΕΚΑΛ Α.Ε., PCT S.A., DPORT S.A., PQH, FYFFES S.A., BBK GROUP, ΕΕΔΑ Α.Ε., ΕΒΕΑ, CCPT GROUP, ΑΚΤΙΜΙΑ PROPERTIES LTD, MEDICAL LINE S.A., ANTENNA TV, ENIMEX S.A., PEARL GROUP, CREDIT SUISSE, BLAKHAWK PARTNERS, HIG FUND, Ν. ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ ΑΕΒΕ, TESLA κλπ.

Χάρης Λαμπρόπουλος

Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων ΑΕ (ΕΑΤΕ, τ. ΤΑΝΕΟ).

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών της London School of Economics (Ph.D. econ. LSE). Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών Εκπαίδευσης και Ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Εκλεγμένο Μέλος ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) όπου και έχει συμμετάσχει ενεργά σε πλήθος δραστηριοτήτων του με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, του επιχειρείν και της ανάπτυξης των ανθρωπίνων πόρων. Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών & Μελετών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΙΕΜΕ-ΚΕΕΕ), Επικεφαλής Σύμβουλος της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ-ΕΒΕΑ), Γενικός Γραμματέας του ICC Hellas, Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Αττικής κ.ά.

Έχει διατελέσει Principal Consultant της Παγκόσμιας Τράπεζας (the World Bank), Σύμβουλος Υπουργών (Παιδείας, Τουρισμού και Υγείας), καθώς και ανώτατο στέλεχος (Πρόεδρος & CEO), μέλος ΔΣ και σύμβουλος σε διάφορες εταιρείες, funds και Οργανισμούς, στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε επίσημες αποστολές στο εξωτερικό καθώς και σε επιτροπές σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Τέλος, έχει λάβει διάφορες διακρίσεις και υποτροφίες, έχει πλούσιο εθελοντικό έργο και ενεργή συμμετοχή στα κοινά.

Δημήτρης Αμούντζιας

Operations Director MITSIS GROUP. Δημήτρης Αμούντζιας με 10 έτη εμπειρίας στη διεύθυνση ξενοδοχείων του Ομίλου και συνολική εμπειρία 16 ετών σε διοικητικούς ρόλους στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ο ρόλος του είναι πολύπλευρος και περιλαμβάνει το στρατηγικό σχεδιασμό της λειτουργίας των ξενοδοχείων ενώ συνεργάζεται στενά με την ιδιοκτησία, ώστε να επιτυγχάνονται οι επιχειρησιακοί στόχοι.

Ο ρόλος του επικεντρώνεται στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των ξενοδοχείων του Ομίλου, υποστηρίζοντας τους γενικούς διευθυντές και τους υπευθύνους των τμημάτων.

Στις αρμοδιότητές του συμπεριλαμβάνεται, επίσης, η επιθεώρηση των εγκαταστάσεων και ο έλεγχος της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς υγείας και ασφάλειας, η αύξηση της αποτελεσματικότητας, η ενδυνάμωση της ομάδας και η βελτιστοποίηση του προϊόντος.

Διαθέτει μεταπτυχιακές και προπτυχιακές σπουδές από τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ η μεταπτυχιακή του διατριβή εστιάζει στον θρησκευτικό τουρισμό ως ειδική εναλλακτική μορφή τουρισμού.

Γεώργιος Κοτρωνιάς

Βουλευτής Φθιώτιδος, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Γεννήθηκε στη Λαμία. Πολιτικός & Τοπογράφος Μηχανικός. Ολοκλήρωσε αριστούχος το πρακτικό τμήμα του πρώτου Γυμνασίου αρρένων Λαμίας. Είναι Διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός και τοπογράφος μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ξένες γλώσσες: Γαλλικά, Αγγλικά.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες:
Εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2023.
Μέλος των Επιτροπών: Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης ,Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 1982 1986 1990 και νομαρχιακός σύμβουλος στις εκλογές του 1994.
Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου εφέδρων αξιωματικών νομού Φθιώτιδας.
Εξελέγη επί τέσσερις τετραετίες συνεχώς Δήμαρχος Λαμίας, στις εκλογές του 1998 του 2002 του 2006 και του 2010.
Εξελέγη τέσσερις φορές στην κεντρική ένωση δήμων Ελλάδος και αυτή τη στιγμή συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της κεντρικής ένωσης δήμων Ελλάδος.
Διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της κεντρικής ένωσης δήμων Ελλάδος από το 2007 μέχρι το 2014 και αντιπρόεδρος από το 2014 μέχρι και σήμερα.
Είναι ο εμπνευστής του προγράμματος « εξοικονομώ», κατασκεύασε ως δήμαρχος το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο δημόσιο κτίριο με χρήση της αβαθούς γεωθερμίας.
Κατασκεύασε το καινοτομικό μουσείο Θερμοπυλών και τον νέο τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης της πόλης της Λαμίας που εξασφαλίζει νερό για τα επόμενα 70 χρόνια.
Ως δήμαρχος πήρε για λογαριασμό της Λαμίας το πρώτο βραβείο ανάπλασης της ιστορικής περιοχής του Αφανού στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Europan.
Διετέλεσε μέλος του Κονγκρέσου των δημάρχων της Ευρώπης από το 2007 μέχρι το 2010.
Είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης (CMR) από το 2007 μέχρι σήμερα.
Έχει τρεις πανελλήνιες διακρίσεις στη φωτογραφία.
Είναι μέλος του συλλόγου καλλιτεχνών εικαστικών κεντρικής Ελλάδας.
Είναι μουσικός και όταν βρίσκει ελεύθερο χρόνο ασχολείται με το τένις και την ιστιοπλοΐα.

Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος.

Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης

Ο Κωνσταντίνος Eλευθεριάδης είναι Υπεύθυνος του Κλάδου Ενέργειας και Partner στο τμήμα Χρηματοοικονομικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Deloitte Ελλάδος.

Με περισσότερα από 21 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών, ο Κωνσταντίνος εξειδικεύεται στις υπηρεσίες Financial Advisory, M&A Transactions και Forensic. Έχει μεγάλη εμπειρία στην παροχή έργων στον κλάδο της ενέργειας για πελάτες τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα εξειδικεύεται σε έργα που σχετίζονται με εξαγορές, συγχωνεύσεις, M&As, feasibility studies, independent business reviews, liquidity, business και e-mobility plans, καθώς και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικές με διμερείς συμβάσεις αγοραπωλησίας ενέργειας (Power Purchase Agreements), για πολλές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του Φυσικού Αερίου, των πετρελαιοειδών, της ανακύκλωσης υλικών, κλπ.

Ιωάννης Σαρακιώτης

Βουλευτής Φθιώτιδος, ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, γεννήθηκε στη Λαμία και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών έχοντας ασκήσει μάχιμη δικηγορία έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015, όταν και εξελέγη για πρώτη φορά να εκπροσωπήσει τους πολίτες της Φθιώτιδας στη Βουλή των Ελλήνων.

Παράλληλα, διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στην «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία» από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Κατά το διάστημα της πρώτης κοινοβουλευτικής θητείας του (2015-2019) χρημάτισε Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων.

Στις 7 Ιουλίου 2019 επανεξελέγη στη θέση του Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών, Εξωτερικών και Άμυνας, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας & Τεχνολογίας και της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Τέλος, στις 9 Σεπτεμβρίου του 2020, με απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα ορίστηκε ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα & Τεχνολογία.

Στις εκλογές του 2023 επανεξελέγει Βουλεύτης Φθιώτιδος.

Δημήτρης Νεκτάριος

Ο Δημήτρης Νεκτάριος είναι Εταίρος (Partner) στο τμήμα Χρηματοοικονομικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (Financial Advisory) της Deloitte στην Ελλάδα, έχοντας συμμετάσχει σε σειρά έργων με εξειδίκευση σε χρηματοδοτήσεις έργων (Project Finance), επιχειρηματικά σχέδια, αποτιμήσεις εταιριών, εξαγορές και συγχωνεύσεις εταιρειών, έργα ΣΔΙΤ, κλπ.

Η εμπειρία του εστιάζεται κυρίως στον κλάδο των υποδομών, ενέργειας, χρηματοπιστωτικών εταιριών, κλπ. έχοντας λάβει μέρος στην εκπόνηση πολυάριθμων επιχειρηματικών σχεδίων και αποτιμήσεων, καθώς επίσης και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων για λογαριασμό μεγάλων ιδιωτικών εταιριών και δημοσίων οργανισμών.

1 2